Love&Sex

Prepoznaješ li se? 5 laži koje žena najčešće izgovori svom muškarcu

  • Ponekad se dogodi da lažemo dragim ljudima bez da to želimo ili uopće primijetimo
  • To radimo jednostavno zato jer ne znamo drugačije ili nismo svjesne cijele istine
  • Jedna od takvih najčešćih? "Nisam ljubomorna"

„U ovim hlačama super izgledaš! Jedino što ovaj model više nije popularan ove sezone.“ Ili „Imam one dane u mjesecu…“ – reći ćemo ponekad našem partneru kad nam to bude odgovaralo. Ali, naravno, uvijek iz čiste ljubavi! I zato jer ga ne želimo povrijediti ili započeti svađu. 
Međutim, ponekad se dogodi da lažemo dragim ljudima bez da to želimo ili uopće primijetimo. To radimo jednostavno zato jer ne znamo drugačije ili nismo svjesne cijele istine. Pri tome se postavlja pitanje: je li to uopće laganje? Ili je nešto sasvim drugo – za razliku od situacije kad namjerno govorimo potpunu neistinu? Hm, to je sada već tema za filozofe. Mi ćemo za početak razjasniti koje tipične neistine se često pojavljuju u vezi…

5 neistina koje govorimo partneru, a bez a to primijetimo

1. „Pa i rekla sam tako…“

Tobože bezazlena opaska na koju onaj drugi definitivno reagira - jer zna da lažeš! Naime, često si možda i mislila iskreno kad si to rekla, ali to rijetko odgovara istini. 

2. "Sve je OK. Ako ne bi bilo, tebi bih prvome rekla.“ 

Aha, stvarno? Premda je tvoje povjerenje prema partneru golemo – bi li mu se otvorila baš u svakoj prilici? Tu bi tvoja mama ili najbolja prijateljica imale sigurno nešto za dodati…

3. „Nisam ljubomorna.“ 

Jasno je da ljubomora znači slabost, nesigurnost i još k tome prilično živcira. Zbog toga je ne želimo priznati ni sebi, a kamoli partneru. Međutim, gotovo svaki čovjek koji voli svim srcem ponekad osjeti iskricu ljubomore – primjerice, kad tvoj dragi usmjeri pažnju prema nekoj drugoj, a ne tebi. Zbog toga ova rečenica nikada nije u potpunosti istinita. 

Možda vas zanima Želiš da tvoja koža izgleda mlađe? Onda nikako ne bi trebala zanemariti ovo osnovno pravilo Rubrika Beauty Beauty

4. „Uvijek ću te voljeti.“ 

Da, ljubav je (također) odluka i da – možeš odlučiti voljeti nekoga do kraja svog života. Međutim, jesi li ti Nostradamus? Onda nam radije dojavi brojeve lota za sljedeći tjedan, OK? 

5. „Dobro je, prijeđi preko toga!“

Da, s opraštanjem nije baš sve toliko jednostavno. Možemo pokušati i oprostiti – ali uvijek ostaje ona neka gorčina. Svaka uvreda i svaka svađa ostavljaju tragove i često nas muče. To ne treba uvijek biti nešto jako veliko, vidljivo ili traumatično – ali ne može se niti baš toliko jednostavno izbrisati spužvom kao neka mrlja sa tanjura. 

Možda vas zanima Hura! Znamo kako više nikad nećeš ostati s praznom baterijom mobitela Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0