Love&Sex

Poteškoće u misionarskom položaju: 6 tipičnih problema i rješenja

Svejedno jesi li uzbuđena, umorna ili mamurna – misionarski položaj uvijek je OK! Klasik među seksualnim položajima je jednostavan, ali nije bez prepreka…

To je najomiljeniji i vjerojatno posljednji položaj našeg vrlo dugačkog seksualnog života – misionarski položaj! Ne slovi bez razloga kao evergreeen u spavaćoj sobi – jednostavno se izvodi, super je intiman, a i otvoren je za slatke nadogradnje. Ali, uz sve dobre karakteristike, ima i nekih prepreka. 

Otkrivamo 6 najvećih problema u misionarskom položaju – i odmah dajemo rješenja… 

Njegov penis je premalen 

Njegov ego je pregolem, ali njegov ponos je sićušan? Moramo priznati da je mikropenis pravi izazov. Ali, nije nemoguća misija: pokušaj s jastukom ispod stražnjice. Pod različitim kutovima može prodrijeti dublje u tebe pa će i osjećaj biti bolji. 

Njegov penis je prevelik 

Njegov penis je, u suprotnosti s prvim problemom, velik poput njegovog ega? I to može biti problem u misionarskom položaju. Neka se sasvim polako kreće i daj mu znak ako će te boljeti. 

Nema stimulacije klitorisa 

Većina žena doživi orgazam trljanjem klitorisa – a klitoralna stimulacija ne veže se baš uz misionarski položaj. Međutim, ti je ipak želiš? Onda povuci partnera skroz na sebe ili stavi svoju ruku na klitoris. To puno muškaraca smatra seksi potezom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sex Positions Club (@sexpositions_club) on

Smeta te kontakt očima 

Nekim parovima je jako romantično gledati se u oči za vrijeme seksa. Tebi je to neugodno? Nema veze! Sasvim je OK zatvoriti oči za vrijeme seksa. Pri tome se nježno ugrizi za usnu kako bi dala svom dragom do znanja da uživaš. A kad kratko prije vrhunca otvoriš oči, to može biti ekstremno seksi! 

Nema osjećaja za pravi tempo 

U misionarskom položaju obično muškarac određuje tempo i ritam. Međutim, nemaju svi sluha za to. Ponekad su prebrzi, nekada prespori – a to može iznervirati žene koje leže ispod i čekaju na prave poteze. Rješenje: primi ga za kukove ili ga čvrsto obujmi nogama i daj mu svojim pokretima željeni ritam. Ako je pametan, upamtit će lekciju za sljedeći puta. 

Ne znaš kuda bi s nogama 

Ni jedna žena ne želi ležati ispod muškarca poput morske zvijezde – to je sve, jedino nije seksi! Za više akcije jednostavno uključi noge u igru. Kamo s njima? Obujmi ga nogama, raširi ih jako, podigni iznad glave… I budi cool – kod seksa nema ocjene za umjetnički dojam. Radije se fokusiraj na ono što se događa među tvojim nogama te iskoristi pokrete nogu da povećaš intenzitet penetracije. Isprobaj u kojem položaju nogu osjećaš najviše uzbuđenja. 

Možda vas zanima Je li moguće da posuđe peremo totalno pogrešno Rubrika Life&style Life&style
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0