Love&Sex

Pitale smo dečke i cure trebaju li muškarci plaćati piće na prvom dejtu

Ne znamo čini li nam se ili je uistinu tako, ali kao da u našem društvu postoji pravilo da piće na prvom sudaru uvijek plaća on?! Zanimalo nas je što o tome misle Hrvati i Hrvatice

Koliko li smo samo puta čule (neke od nas i doživjele) da se dečko na prvom dejtu "stisnuo" i da nije htio platiti piće. A (nepisano) pravilo je jasno - on mora platiti! Ili još gore, platio je samo svoj dio. Hello, pa nismo u Skandinaviji da svatko svoje plaća! - pomislila je vjerojatno svaka djevojka kojoj se to dogodilo. Ili griješimo? Bile smo jako znatiželjne pa smo pitale milenijalce što misle o tome.

IVANA IVANČAN (23)

"Smatram da bi cura i dečko na prvom dejtu trebali podijeliti troškove. Budući da sigurno neće popiti samo jedno piće, ne vidim razlog zašto i  cura ne bi platila dio troškova. Osobno ne volim stav da ne mogu platiti piće dečku samo zato što sam cura."

Možda vas zanima Pitale smo cure i dečke je li zajednički račun u banci dokaz ljubavi Rubrika Love&Sex Love&Sex

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

JOSIP JURIĆ (27)

"Muškarac bi trebao platiti piće na prvom dejtu jer time pokazuje svoju odgovornost. Mislim da ta mala gesta nije ni kupovanje vremena provedenog s osobom kojoj plaća ni pokazivanje moći tako da ne bi trebalo biti nesuglasica oko ravnopravnosti. Možda mi je takvo razmišljanje nametnuto, ali ne bih se osjećao kao muškarac ako ne platim piće na prvom spoju."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

IVANA KLJUČARIĆ (26)

"Mislim da muškarac ne treba platiti piće na prvom spoju jer se žene bore za ravnopravnost spolova pa to treba poštivati i u slučaju plaćanja računa."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

BRUNO ILIĆ (23)

"Jedna od čestih dilema današnjice je baš ta, treba li muškarac plaćati piće na prvom spoju? Moje mišljenje je da treba i to ne samo na prvom spoju nego kroz cijelo upoznavanje i kasnije u svim posebnim prilikama. Kada ćete biti u stabilnoj vezi ova pravila više ne vrijede, nego počinjete plaćati kao par."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Možda vas zanima Pitali smo ljude što misle o seksu na prvom dejtu. Gotovo svi imaju isti stav Rubrika Love&Sex Love&Sex

MIJA GRANIĆ (20)

"Smatram da na prvom dejtu ipak treba platiti dečko, naravno ako nije riječ o nekom većem iznosu. Ako nije u pitanju samo jedno piće, nego više njih, neka račun ide na pola."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Photo: miss7

Komentari 0