Love&Sex

Parovi koji zajedno piju alkohol ostaju duže vremena u vezi - dokazala znanost

  • Oboje pijuckate nešto alkoholno dok ste vani? Sretnog li para?
  • Vrijedi i obrnuto:  ako netko redovito pije više od svog partnera, time ugrožava vezu
  • Ipak, jednaka je količina sreće i ako oboje pijuckate sokiće

Ideš s dragim van na večeru ili se nalazite s frendovima u kafiću? Pijete li oboje alkohol? Ili tvoj partner naručuje jedno alkoholno piće za drugim, dok ti cijelu večer pijuckaš čaj ili vodu? Znanstvenici sa Sveučilišta Michigan otkrili su da navike pijenja partnera znatno utječu na zadovoljstvo u vezi. 

via GIPHY

U istraživanju su ispitali 2767 vjenčanih parova o njihovim navikama pijenja alkohola – koliko često piju i koliko su zadovoljni svojom vezom. Rezultat: ako su oba para sklona kojoj čašici alkohola, ili oba pak ne piju uopće, općenito su bili zadovoljniji s brakom od parova kod kojih samo jedan partner pije. Osobito ako je žena pila, a suprug ne, to je djelovalo negativno na brak. 

Dvije čaše vina navečer mogu pomoći da smršaviš. Gdje moramo potpisati?

 

Piti ili ne piti, odgovor je jasan 

Voditelji istraživanja naglašavaju da parovi ne trebaju promijeniti svoje navike pijenja u nadi da će popraviti vezu. Ali, ako je tvoj dragi nesklon redovito piti alkohol, trebala bi se i ti tako ponašati – kako bi se maksimalno smanjio potencijal za konflikte. 

via GIPHY

Možda vas zanima Radiš li ovo dok se gledaš u zrcalo? Psihologinja objašnjava koliko samokritičnost može biti opasna i kako je pobijediti Rubrika Život Život
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ExtrenmeUslugazajma

    Trebate li zajam? Morate se prijaviti za ekstremne zajmove i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i bit ćete zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja ... prikaži još!