Love&Sex

Pa zar to netko doista radi?! Liječnici izdali upozorenje: "Nemojte gurati sladoled u..."

  • Čini se da su visoke temperature ponekad povod za doista sulude ideje
  • Engleski liječnici tako savjetuju ženama da se ne treba rashlađivati stavljanjem sladoleda u vaginu (?!)
  • Pa zar se netko doista želi rashladiti guranjem sladoleda "u onu stvar"?!

Doista bizaran slučaj u Engleskoj. Proteklih dana temperature u Londonu dizale su se i do 39 stunjeva, vlakovi nisu vozili jer se metal na suncu počeo širiti, internetom su se širili najnevjerojatniji savjeti kako se ohladiti. 

Ozbiljniji liječnici poručuju - ne slušajte savjete lažnih liječnika i sveznajućih alternativaca - voćni sladoled u vagini nije najbolji način da ohladiš čitavo tijelo. 

via GIPHY

Zašto je to suluda ideja? 

Dr. Sarah Welsh, suosnivačica branda kondoma HANX, upozorava žene da nipošto ne približavaju voćne sladolede svojoj vagini.

via GIPHY

"Vagina je napravljena od veoma nježne, osjetljive kože i mnogo toga što se naoko čini bezopasnim (jer može se i jesti), umetnuto u vaginu može izazvati infekcije, nadraženost i oštetiti rodnicu", kaže Welsh. "Puno je toga što nikada ne bi trebalo stavljati u tako delikatno mjesto, no nećemo sad o svim čudnim odabirima. Voćni sladoled je na vrhu zabranjenog jer se led može primiti, zalijepiti za kožu vagine i ozbiljno je oštetiti", kaže.

Možda vas zanima Vaginalne infekcije ljeti podivljaju - doznali smo od ginekologa kako će te, uz malo truda, zaobići Rubrika Life&style Life&style

Šećer u sladoledu može potencijalno poremetiti pH vrijednost rodnice, a ako sve to skupa nije dovoljno alarmantno, tu je i dodatna opasnost da se sladoled prelomi i ostane unutra. Liječnici preporučuju da se hladimo na druge načine, a vaginu 'ostavimo na miru'.

Možda vas zanima Gustoća, miris i boja vaginalnog iscjetka - što ti govori o zdravlju tvoje vagine? Rubrika Life&style Life&style

"Moj je savjet da u vaginu nikada ne trebaju ulaziti predmeti od kojih bi se mogla inficirati. Najbolje je da joj se približi (izvan seksualnih kontakata) samo pamuk širih gaćica koje ne stežu. Jedino ste tako sigurni od dermatitisa i drugih iritacija. Prohladni tuš bit će ti dovoljan za hlađenje (nipošto uz to i ispiranje rodnice)". 

via GIPHY

Ovo nije prvo upozorenje protiv bizarnih ideja koje odnedavno ženama i 'savjetnicima' padaju na pamet. U lipnju su britanske medicinske sestre izdale upozorenje da djevojke ne bi trebale usisivačem skupljati menstrualnu krv, nakon što su dvije djevojke bile hospitalizirane upravo zbog takvog čišćenja. Dvije djevojke u dobi od 19 i 23 godine pokušale su se riješiti menstrualne krvi što prije usisivanjem vagine. 

via GIPHY

"Menstruacija je poput sporog, stalnog kapanja, upravo onoliko snažnog koliko naše tijelo može tolerirati. Usisavanje to ubrzava i do 1000 puta što tijelo ne može podnijeti i pada u stanje šoka".

Možda vas zanima Ako vidiš neke od ovih promjena na svojoj vagini, obavezno posjeti liječnika Rubrika Life&style Life&style

U posljednje vrijeme bilo je upozorenja i da se u vaginu ne treba gurati češnjak, peršin, kuglice za kadu ili krastavci, nakon sličnih 'alternativnih savjeta' po bespućima bolesnih internetskih sajtova. 

Vaginu je najbolje, drage djevojke, ostaviti na miru.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tatamata

    sta im sve nece past napamet da turaju u pidu