Love&Sex

Ovo su četiri zlatna pravila zašto muškarci u vezi ne žele puno razgovarati – o vezi?

  • Sa stereotipnim ulogama u vezi se ne igra!
  • Žene nisu općenito loše u parkiranju, a ni svi muškarce ne žele „samo jedno“, a niti smo mi žene emocionalnije od muškaraca
  • Međutim, postoje neki klišeji koji često (ne uvijek) odgovaraju istini…

Ruku na srce - činjenica je da su žene obično spremnije i otvorenije od muškaraca kad je riječ o razgovoru o svojim osjećajima. Zbog toga se događa da muškarci u vezi vrlo malo – ili nimalo – govore o svojim željama, brigama i osjećajima, a to može biti otežavajuća okolnost njihovim partnericama.

Zašto su muškarci u vezi često „bez teksta“? I kako se žene trebaju nositi s time?

Razlog o raširenoj muškoj šutnji o temama osjećajnosti proizlazi iz činjenice da su muškarci u socijalizaciji i dan danas sistematski udaljeni od razgovora o osjećajima. Još kao dječaci su naučili da su „pravi muškarci“ snažni, ne smiju ni u kom slučaju pokazivati osjećaje, odnosno trebaju ih zadržati za sebe. U suprotnosti s djevojkama, koje od početka smiju pričati o svojim osjećajima te u ranoj dobi nauče komunicirati svoje želje i osjećaje.

via GIPHY

Međutim, kako bi se žena trebala u vezi ponašati prema muškarcu koji ne kaže gotovo ništa kad je riječ o vezi i ljubavi te djeluje kao da bi najradije pustio sve kako je? (npr.: „Hm, a zašto moramo razgovarati o tome?“)

Ovo su četiri zlatna pravila u komunikaciji s partnerom koji je - "škrt na riječima".

1. Razumjeti zašto ne govori o svojim osjećajima.

Uglavnom to nije zato jer mu je svejedno – vjerojatno je jednostavno drugačije naučio.

2. Biti uporna – ali ne napadna!

Naravno da se ne smijemo pomiriti s time „da su muškarci takvi kakvi jesu“ te odustati od sna da možemo otvoreno razgovarati s partnerom o problemima i željama. Dakle, treba mu pomoći da se otvori – ali bez stalnog pritiska (npr. „Voliš li me? Voliš li me? Voliš li me? Daj mi češće govori da me voliš!“)

via GIPHY

3. Biti uzor

Kad netko tko nije naučen otvoreno razgovarati o osjećajima te potražiti rješenje eventualnih (ljubavnih) problema, a primijeti da se može i drugačije – to može promijeniti puno toga. Stoga trebamo biti „govorni uzor“ te im pokazati koliko razgovor može pomoći i osloboditi ako pričamo o temama koje se bave osjećajima. Najbolje je jednostavno svako malo pričati o sebi te svojim vlastitim željama, brigama, snovima – sigurno će primijetiti koliko to može biti oslobađajuće…

Možda vas zanima S ovih 7 tipova muškaraca nikada nećeš biti sretna - zato ne gubi vrijeme na njih Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Ukloniti zastarjele mačo-pretpostavke

Trebao/la bi shvatiti da pravi muškarci također otvoreno pričaju o svojim osjećajima te se aktivno bave vezom – stoga treba poraditi na novoj slici „pravog muškarca“. Tražiti od njega da se otvori, a ujedno priželjkivati „lošeg dečka“, baš i ne bi išlo. Stoga i mi žene moramo naučiti da „bad boy“, „cool“ i „odsutan“ nisu nužno atributi dobrog muškarca.

via GIPHY
 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 


 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0