Love&Sex
Znakovi da si jako plodna žena

Ovih 7 znakova pokazuju da si izuzetno plodna žena (pa budi oprezna!)

  • Plodnost je čudna stvar, kad smo tinejdžerice, najgore vijesti ikada su čuti da je prijateljica trudna
  • Kad smo u dvadesetim godinama, sve radimo na kontroli začeća kako bismo izbjegle neželjenu trudnoću…
  • A kad zasnivamo obitelj tada je plodnost i mogućnost začeća bez problema ipak božji dar

U tinejdžerskim godinama trudnoća predstavlja pravi užas, u 20-ima se trudimo izbjeći neželjenu trudnoću, a onda odjednom pokušavamo zatrudnjeti i sve se mijenja. Briga o plodnosti tada kreće u suprotnom smjeru. Odjednom se nadamo da ćemo biti što plodnije. Dakle, kako možeš reći (osim očitog) koliko si plodna? Otkrivamo neke znakove da si plodna, a neki od njih - sve od dobi do ciklusa - imat će smisla.

Međutim, bit će tu još nekih elemenata, izravno iz usta medicinskih stručnjaka i istraživanja, koji bi te doista mogli iznenaditi:

1. U ranim 20 -ima si.

„Doba najveće (najviše) plodnosti kod žena je otprilike 20-24 godine“, kaže dr. Aaron Styer, vrhunski reproduktivni endokrinolog i medicinski direktor CCRM-a u Bostonu.

Kao i kod drugih stanja u medicini, dobni raspon najveće plodnosti nije isti za sve žene i može biti promjenjiv. Kako godine odmiču, plodnost postupno opada.

via GIPHY

2. Imaš redovite mjesečnice.

Da, svi bismo trebali imati poluredovite menstruacije. Ako to nije slučaj, možda postoji problem. Ali, ako si jedna od onih kod kojih je to slučaj, to je samo jedan od znakova da si plodna.

Koliko su žene doista dugo plodne Možda vas zanima Planiraš imati djecu? Pripazi na godine - plodnost žena završava prije nego što misliš Rubrika Life&style Life&style

3. Imaš simptome PMS -a.

Mrzimo to uzeti u obzir, ali imati simptome PMS -a znači da tvoje tijelo radi onako kako bi trebalo raditi.

To znači da si plodna. Zapravo, istraživanje u „Evolution and Human Behavior“ otkrilo je da su žene „pomalo divlje“ tijekom svojih najplodnijih dana u mjesecu. Zapravo, to je doba mjeseca u kojem ćemo se vjerojatnije družiti sa strancem ili se družiti s prijateljima s kojima bi moglo biti „benefita“. 

via GIPHY

4. Imaš prave gene.

„Kada razmišljaju o vlastitoj plodnosti, mnoge će se žene pozivati na lakoću ili poteškoće zatrudnjivanja neke od svojih bliskih rođaka (npr. majke i/ili sestara).“

Neki će se pacijenti pitati „postoje li znakovi da imam normalnu plodnost, natprosječnu plodnost ili da sam previše plodna?“

„Nažalost, teško je precizno procijeniti koliko je žena plodna (vjerojatnost zatrudnjenja po menstrualnom ciklusu) na temelju obiteljske povijesti ili simptoma „, kaže Styer.

Žene su podijelile najčudnije želje koje su imale u trudnoći: "Željela sam žvakati opuške..."

5. Imaš cervikalnu sluz.

„Među mnogim ženama postoji uvriježeno mišljenje da je povećana cervikalna sluz u vrijeme ovulacije ili redovitih menstrualnih ciklusa znak normalne plodnosti i/ili hiperplodnosti. U stvarnosti nema simptoma ili znakova hiperplodnosti ili da netko ima normalnu plodnost“, kaže dr. Styer.

via GIPHY

6. Ne osjećaš česte valunge.

„Nasuprot tome, žene s čestim valunzima i menstruacijom koje se događaju u vremenskim intervalima manjim od svaka 24 dana mogu biti izložene riziku od smanjenja broja i kvalitete jajašca i ispodprosječne plodnosti (subfertilnosti).

Ako žena ima problema s plodnošću ili želi procijeniti svoj potencijal plodnosti, može se sastati sa svojim ginekologom ili specijalistom za plodnost (reproduktivni endokrinolog) radi testiranja“, kaže dr. Styer.

Kako saznati spol djeteta Možda vas zanima Zanima te spol djeteta? S ovim nevjerojatnim trikom to navodno možeš otkriti sama Rubrika Life&style Life&style

7. Utječeš na tuđe cikluse.

Svi smo čuli za situacije u studentskim domovima u kojima djevojke koje žive u neposrednoj blizini reguliraju svoje cikluse.

To je zapravo zbog feromona. Ako su tvoji dovoljno jaki, utječu na ciklus drugih, što znači da si vjerojatno prilično plodna.

via GIPHY

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0