Love&Sex

Ovih 7 malih stvari odmah će te učiniti privlačnijom, tvrde istraživanja

  • S pomoću znanosti mogu se objasniti određene osobine te prednosti 
  • Naime, znanost također tvrdi kako postoji sedam sitnica koje će odmah povećati našu privlačnost 
  • Otkrit ćemo ti kojih je to sedam malih stvari 

Zašto nas privlači naš partner? Koja to moć privlačnosti djeluje na nas? Nije baš lako definirati što nam je privlačno, a što nije. Psihologija i biologija čovjeka igra pri tome u svakom slučaju odlučujuću ulogu. Međutim, vanjski utjecaji također mogu utjecati na stupanj privlačnosti. Znanost nam može pomoći objasniti neke stvari…

Otvoreno držanje tijela 

Ravna leđa, ramena prema natrag. Ljude s otvorenim držanjem tijela smatramo privlačnima. Prema kliničkom psihologu dr. Perpetui Neo, razlog za to je činjenica da takvo držanje signalizira viši položaj i moć. U isto vrijeme može signalizirati i samouvjerenost. 

Nagnuti se 

S našim govorom tijela možemo pokazati jesmo li zainteresirane ili nismo. Ako se nagnemo prema partneru, to znači da slušamo, ali i da nam je ta osoba privlačna. 

Stajati uspravno 

Uspravno stajanje spada u otvoreno držanje tijela. Ramena povučena prema nazad i uspravan stav mijenjaju cijelu našu sliku o sebi te odašilju angažman. 

Pogled u oči 

Potraži njegove oči, zato jer velike, proširene zjenice jako su privlačne. Razlog tome je u činjenici da se interpretiraju kao znak veselja i prihvaćanja, tvrdi dr. Anna Guanche. Naše zjenice rašire se kad smo zaljubljene, ali i kod seksa. Obje stvari povezane su s privlačnošću. 

Možda vas zanima Ova 3 horoskopska znaka više od svih djeluju magnetskom privlačnosti na druge Rubrika Life&style Life&style

Treptanje 

Smatramo privlačnim kad osoba nasuprot nas trepće. To je nesvjesna gesta koja simbolizira da sluša što govorimo. 

Dobar zadah 

Iz biološkog gledišta može se prepoznati prema mirisu odgovara li nam netko ili ne. Naš zadah i tjelesni miris pod utjecajem su gena. Ljudi s različitim mirisom osjećaju veću privlačnost od osoba koje imaju sličan miris. Doktorica Guanche objašnjava da kod parenja čeznemo za raznolikošću. 

Visoki ili dubok glas 

Istraživanja su pokazala da visoki i duboki glas mogu biti privlačni. Znanstvenici tvrde da visoki ton glasa može služiti kao poticaj za nastavak vrste. Niski ton glasa je pak znak povjerenja i snage. 

Možda vas zanima 4 stvari koje možda radiš i zbog njih djeluješ manje privlačno Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0