Love&Sex

4 stvari koje možda radiš i zbog njih djeluješ manje privlačno

  • Privlačnost nema veze isključivo s našim izgledom
  • Sve mi znamo da prava ljepota dolazi iznutra 
  • Zbog toga neki obrasci ponašanja mogu manje privlačno djelovati na druge ljude 

Sigurno ti se dogodi da ti se netko svidi „na prvi pogled“. Kako i ne bi – crn, visok, plave oči, osmijeh od uha do uha… Međutim, nakon što si ga upoznala, shvatila si da je – papak! S druge strane, sigurno si upoznala nekoga tko ti nije „sjeo na prvu“, ali nakon nekog vremena si shvatila koliko je sjajan lik. To je definitivno dokaz izreke „ljepota dolazi iznutra“. Stoga niti ne čudi da nam neki obrasci ponašanja nisu privlačni – niti nama, a niti muškarcima. Pogledaj četiri najčešća…

Stalno se međusobno kritizirati 

„Tko se voli, taj se zadirkuje“, možda vrijedi do određenog stupnja. Međutim, tko neprekidno zadirkuje osobu pored sebe, ljuti je ili čak vrijeđa, brzo će djelovati nepristojno. Naime, poneka sarkastična izjava može biti OK, ali ne smije se pretjerati. U nekom trenutku će drugoj osobi biti pun kufer provokacija. 

Možda vas zanima Ova 3 horoskopska znaka više od svih djeluju magnetskom privlačnosti na druge Rubrika Life&style Life&style

Ne imati smisla za šalu 

Nitko ne mora biti „vicmaher“. Međutim, uopće ne imati smisla za humor može djelovati totalno neprivlačno. To su pokazali i rezultati istraživanja iz 2009. godine. Nema ništa ljepše nego smijati se zajedno i nema ništa privlačnije od smiješka. 

Neprikladan govor tijela 

Tvoj govor tijela može puno toga otkriti o tebi – na primjer, jesi li živčana, bijesna ili sretna. Osim toga, tvoje držanje može otkriti koliko ti je simpatičan sugovornik. Tko gornji dio tijela i noge nagne prema sugovorniku, sugerira otvoreno držanje, odnosno simpatiju. A to ga ujedno čini i simpatičnijim drugoj osobi. Osim toga, „snažni“ položaji mogu djelovati samopouzdano, a to dodatno pozitivno djeluje na privlačnost. Zatvoreno, stisnuto držanje djeluje manje privlačno. 

Nepromišljene riječi 

Tko stalno nešto lupeta, bez razmišljanja i obzira prema ljudima oko sebe, djeluje manje privlačno na okolinu. Naime, empatija i suosjećanje su važne kompetencije koje se cijene kod čovjeka. Ako je netko potpuno nepromišljen te priča nešto bez obzira na osjećaje drugih, često djeluje nesimpatično te manje privlačno. Dakle, bolje je prvo razmisliti, a onda tek nešto reći. 

Možda vas zanima Ovo jako, jako umanjuje tvoju privlačnost Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0