Love&Sex 20. lipnja 2020.

Ovih 6 savjeta će ti pomoći da bolje razgovaraš o lošem seksu sa svojim muškarcem

Shutterstock/Instagram.
  • Događa se i u najboljim vezama: seks je nekako… pa nikakav
  • Međutim, moguće je razgovarati o toj temi bez da šokiraš partnera
  • U tome će ti pomoći ovih šest savjeta…

Dogodi se da u seksu na jednu noć ne prođe sve baš onako kako si zamišljaš. Ali, što ako je seks u dugotrajnoj vezi loš i ne možeš baš završiti tu temu sa: „Sljedeći, molim!“?

Oprez: jako je loša ideja za vrijeme akcije u krevetu započeti diskusiju. S jednim „Ah, što je sad ovo bilo?“ dovest ćeš partnera u iznimno neugodnu situaciju u kojoj se brzo može osjećati napadnuto.

Američka seksualna terapeutkinja Tiffanie L. Davis Henry predložila je nekoliko savjeta kako to bolje napraviti…

1. Odaberi pravo okruženje!

Započni tu škakljivu temu tek kad ste oboje opušteni te NISTE u krevetu – na primjer, za vrijeme večere ili kad se udobno opuštate na kauču.

2. Počni s pozitivnom izjavom!

Kritika, uramljena u pohvalu, bolja je nego sama kritička izjava. Na primjer: „Jako mi je lijepo kad mi ljubiš vrat. To bi mogao češće raditi“, umjesto „Živcira me kad tako brzo kreneš na stvar.“

3. Nemoj očekivati čuda!

Iz razgovora o seksu moraš izdvojiti sve stvari koje tvoj partner ne može promijeniti – čak i kad bi htio. U to se ubraja i način na koji je „opremljen tamo dolje“, ali i na njegov prirodan miris tijela. Radi se o tome da trebaš promijeniti određeni način ponašanja, a ne cijelu osobu.

Možda vas zanima... Bi li isprobala? 6 mjesta na kojima je seks zabavniji nego u spavaćoj sobi Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Pitaj ga kakve ima želje!

U otvorenom razgovoru o seksu nemoj pričati isključivo o svojim željama. Tvoj partner također ima pravo na ispunjenu seksualnost pa ga pitaj što najviše voli i čega bi se mogao odreći.

5. Napravite popis!

Terapeutkinja Henry preporučuje parovima sa seksualnim problemima sljedeći trik: 1.) Stvari koje me uvijek pale. 2.) Stvari koje su mi uglavnom OK i 3.) Stvari koje uopće ne volim. Razmijenite popise te otkrijte tko što voli, a što ne.

6. Potražite potporu stručnjaka!

Ponekad se seks ne poboljša niti nakon brojnih razgovora. Ako imate osjećaj da ste u slijepoj ulici, potražite pomoć stručnjaka – pogled izvana mogao bi biti vrlo koristan.

Možda vas zanima... Za koji dan tvoj će muškarac imati veću želju za seksom - znanstveno je dokazano Rubrika Love&Sex Love&Sex

Komentari 0