Love&Sex

Ovaj dio tijela nas na muškarcima najviše privlači, a ima veze s dužinom. I ne, nije taj na koji misliš...

  • Privlače li te zgodni, visoki i crni muškarci u odijelima?
  • Razmisli još jednom, jer ništa od toga zapravo nas ne privlači na prvi pogled
  • Možda i nesvjesno, ali naše su oči uperene u jedan važan dio tijela, a ima veze s dužinom

Kaže se da odijelo čini čovjeka. Košulja, kravata i besprijekorna frizura samo su neki od detalja koje ženama lako zapnu za oko. No, kad se sve to s muškoga tijela makne, što nas to točno na njemu može privući?

Nova je studija otkrila specifičan dio muškarca koji nas osvaja. Važan je pritom i omjer te dužina.

via GIPHY

Najviše nas tako privlače - muške noge. Potvrdila je to studija nakon što je zaključeno da evolucija doista ima velik učinak na ženski doživljaj romantičnog i privlačnog. Još iz razdoblja prapovijesti prirodno je da žene biraju zdrave muške jedinke, a odličan indikator za to je onaj vidljivi, odnosno tjelesne proporcije.

Možda vas zanima Pronašli smo "it" komad sezone idealan za krizme, maturalne večeri i vjenčanja! Rubrika Moda Moda

Naime, ženama puls poraste kad ugledaju muškarca čije noge čine gotovo polovicu njegovog tijela. Dakle, čim skladniji omjer  nogu i tijela, tim privlačniji muškarac. Ako su noge u tom omjeru samo malo kraće ili pak malo duže, muškarac više nije toliko privlačan. Drugim riječima, idealan muškarac onaj je čije su noge malo duže od nogu prosječnog muškarca koji je nešto viši od 175 centimetara.

via GIPHY

Kroz istraživanje ispitivale su se tjelesne proporcije 9 tisuća američkih vojnika koje su se zatim uspoređivale s prosječnim muškim tijelom. Žene su pokazivale koji su im muškarci najprivlačniji, i to, spomenimo, bez odore, a rezultat je bilo jasno rangiranje fizičke privlačnosti.

Možda vas zanima Istraživanje donosi iznenađenja: ova tjelesna obilježja na ženi najviše privlače muškarce Rubrika Love&Sex Love&Sex

Sve je to utjecaj evolucije, zaključak je studije. Ljudi s dijebetesom drugog tipa, srčanim bolestima i visokim krvnim tlakom zapravo često imaju kraće noge. "Pravilan odnos nogu i tijela koji je malo viši od prosjeka povezuje se s višim socioekonomskim statusom, pravilnijom prehranom i razvojnom stabilnošću", objasnio je jedan od istraživača, William Skylark.

Dakle, zaboravi na visinu, crne oči i divan osmijeh. Prvo što te k njemu privuklo zapravo su njegove noge, odnosno omjer nogu i ostatka tijela. Slažeš li se?

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0