Love&Sex

Istraživanje donosi iznenađenja: ova tjelesna obilježja na ženi najviše privlače muškarce

  • Jesi li znala da se muškarci pale na dugačke ruke, a ne noge?
  • Otkrij što im se to još, prema znanosti, jako sviđa na nama
  • Naš ton glasa je viši što smo bliže ovulaciji pa se muškarcima posebno sviđaju žene visokog glasa

Vitko tijelo, dugačka kosa i noge – na to se pale muškarci, zar ne? Prema najnovijim istraživanjima, to i nije baš tako. Pogledaj što - čisto znanstveno gledano - muškarci smatraju posebno atraktivnim… 

Tijelo u obliku pješčanog sata 

Muškarci se najviše pale na 'ženstvene' žene! To je sada i znanstveno dokazano! Gospoda vole kad žena ima tijelo nalik pješčanom satu. Tu je važan odnos struka i bokova. Prema istraživanju američkih znanstvenika idealna vrijednost je oko 0,7 – a to znači: opseg struka oko 70 cm, bokova oko 100 cm. Kako bi dobili traženu vrijednost odnosa bokova i struka, podijelimo opseg struka sa opsegom bokova.

Visoki glas 

Muškarce visok ton glasa podsjeća na mladost i plodnost. Prema jednom američkom istraživanju naš ton glasa je viši što smo bliže ovulaciji. 

Dugačke ruke 

Dosad smo mislile da se muškarci pale na beskrajno dugačke noge – a to nije uopće tako! Istraživanja su otkrila da žene s dugačkim rukama djeluju jako privlačno. 

Zdrava kosa 

U anketi jednog američkog online časopisa u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća muškaraca, pokazalo se da muškarci vole gustu i sjajnu kosu kod žena. Dužina i boja kose su im pri tome nebitni. Muškarci smatraju bujnu, gustu kosu znakom zdravlja i plodnosti. 

Photo: Getty Images

Komentari 0