Love&Sex 12. listopada 2019.

Opa! Muškarci najviše padaju na ova tri komplimenta - šapni mu ih katkad

Shutterstock/Instagram.
  • Navodno muškarci ne vole komplimente – i rijetko ćeš ih čuti da daju komplimente drugom muškarcu (valjda se to kosi s njihovom muževnošću?!) 
  • Kad je riječ o muževnosti, čovjek bi pomislio da muškarčine ne vole komplimente
  • Međutim, jedno nedavno provedeno istraživanje pokazalo je nešto drugo – jako iznenađujuće! 

Većina nas rado čuje pokoji kompliment – veselimo se kad nam netko govori „slatke riječi“. Ali, postoje osobe koje se manje ili više vesele komplimentima. A sada slijedi iznenađenje: naime, jedno istraživanje otkrilo je da se muškarci puno više vesele komplimentima od žena! (istraživanje YouGov sa 2.000 britanskih ispitanika) 

Možda vas zanima... Što muškarci misle kad kažu za ženu da je seksi ili slatka, a što kad kažu da je lijepa? Rubrika Love&Sex Love&Sex

37 posto muškaraca odbija određene komplimente 

Istraživanje nije otkrilo tek da su muškarci više prijemčivi za komplimente, nego i da oba spola povremeno odbijaju komplimente. 52 posto žena, ali i 37 posto muškaraca, ne prihvaća ponekad komplimente. To se događa kad kompliment izaziva neugodan osjećaj ili kad netko ne želi biti u centru pažnje. Također se odbija kompliment ako se misli da nije iskren. 

U anketi se također željelo saznati što treba reći da se sugovornik dobro osjeća. Kod muškaraca su to bile tri rečenice koje im tjeraju osmijeh na lice: 

1. „Djeluješ jako inteligentno.“

2. „Izgledaš sretno.“ 

3. „Izgledaš dobro za svoje godine.“ 

Možda vas zanima... Znaš li kad će ti muškarci reći da mirišeš neodoljivo? Ali ne zbog parfema... Rubrika Life&style Life&style

 

Komentari 0