Love&Sex
Kada prestajenmo biti zaljubljeni

Nakon ovoliko vremena više nismo zaljubljeni, tvrdi istraživanje i otkriva koliko traje strastvena ljubav

  • Teško da postoji bolji osjećaj od trenutka kad se tek zaljubimo
  • Nažalost, taj osjećaj ne traje vječno
  • Kada će doći do prekretnice? Istraživanje daje odgovor na to pitanje…

Zaljubljenost je općenito jedan od najljepših osjećaja. Ali, iskustvo pokazuje sljedeće: leptirići u trbuhu, koji su sveprisutni u prvim danima veze, nažalost ne traju vječno. Ali, kakav je zapravo taj osjećaj zaljubljenosti?

Naravno, hormoni su odgovorni za nagli porast emocija. Prema znanstvenici s Harvarda Katherine Wu, testosteron i estrogen potiču želju, dopamin, norepinefrin i serotonin stvaraju privlačnost, a oksitocin i vazopresin jačaju vezu.

via GIPHY

Kada ljubav nestaje?

Istraživanje objavljeno u znanstvenom časopisu Frontiers in Psychology pokazalo je da su parovi nakon prosječno šest mjeseci skloni izići iz početne faze povezivanja. Znanstvenici objašnjavaju da, premda je ljubav uzbudljiva i lijepa u ranim fazama, ona je i stresna, jer ne poznaješ dobro svog partnera i nisi uvijek sigurna u svoje osjećaje.

Pogrešno donesene odluke mogu uništiti ljubav Možda vas zanima Ovih 6 stvari rade čak i pametne žene kad su zaljubljene, a s time na kraju sve zabrljaju Rubrika Love&Sex Love&Sex

Što dolazi nakon zaljubljivanja?

Prema znanstvenicima, druga faza, nakon početne zaljubljenosti, a koja traje oko četiri godine, je „strastvena ljubav“, u kojoj se obično održava strast i povećava prisnost. Nakon toga, tj. otprilike od pete godine veze, strastvena ljubav ustupa mjesto prijateljskoj - pa strast splasne, ali povezanost, intimnost i osjećaj zajedništva dostižu svoj vrhunac.

via GIPHY

Ovaj horoskopski znak jednostavno voli biti zaljubljen Možda vas zanima Leptirići su im stalno u trbuhu. Ovaj horoskopski znak više od svih drugih voli biti zaljubljen Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar DorisAva

    DorisAva

    Zovem se Doris, želim svima reći o dr. Ogundeleu, sjajnom čaraču koji mi je vratio mog muža u roku od 24 sata, kontaktirajte ga na WhatsApp ili Viber: +27638836445. Ako vam treba bilo kakva pomoć, ovaj čovjek je moćan. Rekao ... prikaži još!
  • manfred

    Par mjeseci 😄