Love&Sex
Pogrešno donesene odluke mogu uništiti ljubav

Ovih 6 stvari rade čak i pametne žene kad su zaljubljene, a s time na kraju sve zabrljaju

  • Neke odluke mogu nas približiti ljubavi, ali mogu nas i udaljiti
  • Premda to ima smisla i zvuči logično, nažalost, donošenje odluka koje većina nas poduzima, ne daje nam ljubav kakvu želimo
  • Budući da je raspon pažnje kraći, a nestrpljenje je uobičajeno, prebrzo donosimo zaključke i ishitrene odluke kada muškarac ne reagira odmah onako kako bismo željele…

Ne dajemo si vremena i prostora da donosimo dobre odluke i promišljene odluke. Umjesto toga donosimo kratkoročne odluke koje nas udaljavaju od ljubavi. Kada nam stvari ne idu kako treba, postajemo frustrirani, razočarani i obeshrabreni.

Naše užurbano društvo uzrokuje da želimo stvari sada pa tražimo brzo rješenje. Želimo da se stvari događaju na naš način i želimo ljubav kada je želimo. Ali, ljubav se događa kada smo spremni za nju, ne nužno kada to želimo. Tjeraju li tvoje odluke ljubav od tebe?

Bez obzira jesi li u tijeku s najnovijim savjetima o ljubavi i spojevima ili ne, pročitaj ovih šest uobičajenih pristupa donošenju odluka kako bi mogla prepoznati koliko si ti sklona donositi odluke o ljubavi. 

Također ćeš naučiti kako možda još više tjeraš ljubav od sebe te što možeš napraviti da preokreneš neželjeni učinak.

Ljubav dolazi u svim oblicima i veličinama, a količina ljubavi na ovim fotkama rastopit će ti srce

1. Donosiš ishitrene odluke jer jednostavno reagiraš.

Kada netko kaže ili napravi nešto što te uzrujava, rastužuje ili se moraš braniti, pretpostavljaš najgore i shvaćaš to osobno. Budući da si čovjek, tvoja prirodna sklonost može biti pretjerana reakcija i donošenje ishitrene odluke.

via GIPHY

Možda si čula za izreku „Ne trči pred rudo!“, koja se odnosi i na pitanja srca. Kad požuriš s odlukom ili djeluješ prebrzo, to zapravo izbacuje iz kolosijeka ili usporava stvari, jer vidiš stvari onakvima kakvima ih zamišljaš, umjesto kakvima jesu.

Sljedeći put kada budeš negativno potaknuta i zatekneš se kako ćeš donijeti ishitrenu odluku, uspori, diši duboko i osvijesti te emocije. Zatim donesi odluku kad ćeš se osjećati fokusirano

Horoskopski znakovi koji će ove zime pronaći pravu ljubav Možda vas zanima Ovi horoskopski znakovi pronaći će ove zime svoju veliku ljubav, jesi li ti među njima? Rubrika Life&style Life&style

2. Dopuštaš da se odluke same donose, jer se bojiš donijeti pogrešne odluke.

Ako si sklona agoniji zbog donošenja pogrešne odluke, vjerojatno nećeš učiniti ništa.

Ne poduzimajući ništa, odluka će se sama donijeti. Ako možeš usvojiti perspektivu da ne postoje ispravne ili pogrešne odluke, da postoje samo odluke koje donosiš i ishodi koje dobiješ, lakše ćeš se odlučiti.

Zapravo je vrlo jednostavno. Ako doneseš odluku i sviđa ti se ishod, nastavi tim putem. Ako želiš drugačiji ishod, donesi drugačiju odluku ili izbor.

3. Donosiš odluke sa žaljenjem, temeljene na snažnim emocijama, koje te izvlače iz tvog integriteta.

Kad si zaslijepljena požudom ili zaljubljenošću, propustit ćeš, previdjeti ili racionalizirati crvene zastavice. Donosiš odluke koje žrtvuju tvoj integritet, poput povlačenja kako bi zadovoljila tipa nauštrb vlastite sreće, davanja previše i prihvaćanja mrvica za uzvrat samo kako bi ga zadržala u blizini.

via GIPHY

Takve će odluke istrošiti tvoje samopoštovanje i vrijednost, ostavljajući te da se sramiš onoga što si postala.

Ako si shvatila da su to vrste odluka koje si donosila, budi ljubazna i suosjećajna prema sebi. Radi najbolje što možeš u bilo kojem trenutku na temelju onoga što znaš. To su lekcije koje trebaš naučiti i rast koji trebaš doživjeti.

4. Pretjerano razmišljaš o odlukama, umjesto da slušaš svoju unutarnju mudrost.

Što više pokušavaš smisliti svoj put do odluke, ona je sve više zbunjujuća. To je zato što ti pretjerano razmišljanje ne dopušta da jasno vidiš stvari. Prekomjerna analiza stvari će nas zadržati uhvaćenima u našem zbunjenom umu, racionalizirajući odluke koje se ne čine ispravnima.

Kad je riječ o stvarima srca, donošenje odluka iz vlastitog uma rijetko rezultira tvojim željenim ishodom. Umjesto toga, te odluke ovjekovječuju ciklus nezdrave ljubavi. Najistinitiji odgovor na ljubav osjećaš u svom tijelu - tu se povezuješ sa svojom unutarnjom mudrošću.

Otkriveno je što će najvjerojatnije spriječiti ljude da se upuste u ljubavnu aferu Možda vas zanima Istraživanje je otkrilo što će najvjerojatnije spriječiti ljude da se upuste u ljubavnu aferu Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. Previše vjeruješ savjetima svojih prijatelja.

Prijateljičino mišljenje je uglavnom pristrano, a rijetko nepristrano, jer se temelji na njezinim iskustvima, perspektivi i pogledu na ljubav. Kad koristiš njezin savjet za donošenje odluka, on će se naginjati prema onome što bi ona učinila, što nije nužno ispravno za tebe.

via GIPHY

6. Donosiš kratkoročne odluke, nadajući se dugoročnim rezultatima.

Ako se ne viđaš ni s kim, možda ima smisla izići s dečkom koji te privlači, čak i ako znaš da on nije onaj pravi.

Ali, u većini slučajeva izlazak s tim tipom je kratkovidan. Zadovoljavat ćeš kratkoročne želje na račun svojih dugoročnih želja. Na kraju ćeš slati mješovite signale svemiru, višoj sili ili Bogu i nastaviti dobivati mješovite rezultate.

Dakle, kada ti se predoči odluka koju trebaš donijeti, pitaj se: „Odvodi li me ono što ću odlučiti dalje od onoga što uistinu želim? Ili me to približava?“ Zatim biraj u korist onoga što te približava.

Uvijek si jednu odluku udaljena od ljubavi koju želiš. Samo si čovjek, stoga se nemoj mučiti oko svake odluke koju doneseš o ljubavi. Ako slučajno doneseš odluku zbog koje žališ ili odluku koja ti daje ono što ne želiš, u redu je. Uvijek postoji još jedna prilika za preokret.

Samo donosi svjesne odluke i budi dosljedna u donošenju odluka koje će te približiti ljubavi.

Marijana Perinić Možda vas zanima Vjeruješ li u ljubav na daljinu? Svaki put kad se vidite strast i hormoni pucaju po šavovima! Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marija111

    Želim se zahvaliti DR ALABI, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu, on vam može pomoći da to riješite, možete ga ... prikaži još!
  • manfred

    umišljene su