Love&Sex

Muškarci otkrivaju kakve ulete najviše vole čuti - a najbolji način se nekim ženama neće svidjeti

  • Već duže vremena ti se sviđa jedan slatki kolega, a on nikako da napravi prvi korak…
  • Znaš li koji uleti najbolje prolaze kod muškaraca? Što će ga „zapaliti“? Zanimljivo pitanje, zar ne?
  • Na sreću, jedna znanstvenica je to istražila za nas 

Tko kaže da muškarac mora napraviti prvi korak? Glupost! Ako nam se netko sviđa, onda mu to možemo reći. Međutim, to je lakše reći nego napraviti – kad se pojavi prilika da mu to kažemo, oklijevamo… A tamo je i onaj lik za šankom koji je baš naš tip… i odjednom postanemo sramežljive klinke kakve smo nekada bile. 

Ono što pomaže u toj situaciji je sljedeća pomisao: osobi nasuprot nas nije nimalo drugačije. U krajnjoj liniji, uvijek je potrebna porcija hrabrosti da se nekome priđe. S druge strane, postoji i nedavno provedeno istraživanje psihologa – koje nam može dati određenu dozu sigurnosti. Naime, pokazalo se da muškarci vole kad im se uleti. A sada znamo i kako to točno napraviti. 

via GIPHY

Na tome možemo zahvaliti Maryanne L. Fisher. Znanstvenica sa Sveučilišta Saint Mary dala nam je u svom istraživanju uvid u muški svijet. Evo što točno trebaš znati…

Možda vas zanima Anketa je otkrila: Ovakav prvi spoj smatraju muškarci savršenim - i kažu što najviše žele od nas Rubrika Love&Sex Love&Sex

Kakvi uleti se sviđaju muškarcima 

Kako bi dobili odgovor na to pitanje, znanstvenici su muškim ispitanicima prezentirali različite ulete u kombinaciji s fotografijama žena čiju privlačnost i slobodu su ranije procijenili. Uleti su se ugrubo podijelili u tri kategorije: direktan način, drski i grubi uleti te nevini početnički uleti. 

Rezultati nam pokazuju sljedeće: jednom zauvijek je dosta sa sramežljivošću! Naime, muškarci vole direktan način. Direktni i jasni uleti su se pokazali najboljima. Dakle, itekako smijemo direktno pitati frajera za telefonski broj ili spoj – to je puno bolje prolazilo od okolišanja i čavrljanja u stilu: „Često dolaziš ovdje?“ 

via GIPHY

Muškarci to vole direktno 

Znanstvenici također znaju zašto „direktnost“ toliko dobro prolazi. Ako se otvoreno pokaže zanimanje, ostaje malo mjesta za različite interpretacije. A već nam je poznato da muškarci ne vole čitati između redaka. Direktna i jasna izjava daje im sigurnost da pravilno reagiraju. 

Nisu li to dobre vijesti? Za nas to sada znači sljedeće: svladati, usuditi se, uletjeti. Ono što ne smijemo prešutjeti: privlačnost je kod ocjenjivanja također igrala ulogu. Osobito dobro su se pokazali direktni uleti ranije privlačno ocijenjenih žena. Međutim, poznato je i kako je privlačnost stvar ukusa. Svaki čovjek pali se na drugačiji tip – inače bi svijet bio dosadan. Dakle, neka te to ne obeshrabri. 

Možda vas zanima 10 bitnih pogrešaka s muškarcima koje mora izbjeći svaka samohrana majka Rubrika Love&Sex Love&Sex

Uvijek vrijedi sljedeće: budi onakva kakva jesi! Ako netko već kod uleta glumata, to nije dobro. Dakle, ako si uzbuđena, osjećaš se smiješno ili se bojiš, jednostavno to reci! Naučile smo da ništa ne djeluje simpatičnije od autentičnosti. Iskrenost i zajednički smijeh odmah će probiti led.  

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0