Love&Sex

10 bitnih pogrešaka s muškarcima koje mora izbjeći svaka samohrana majka

  • Iako si mama, još si uvijek žena, ljudsko biće. Još uvijek imaš pravo na ljubav, potrebna ti je pažnja muškarca i to je sasvim prirodno
  • Donosimo nekoliko savjeta svim onim samohranim majkama u potrazi za savršenim, idealnim muškarcem
  • S vremena na vrijeme naći ćeš se u situaciji koju nećeš smatrati idealnom, no čiji je to život idealan

Upoznati novog muškarca, otići s njim na prvi sudar, to nije nikad jednostavno, a još je teže kad su samohrane majke u pitanju. A takvih je žena u cijelom svijetu sve više i više. Recimo, u Sjedinjenim državama ima danas više samohranih majki nego kroz čitavu povijest. Šest od deset žena koje su rodile u ranim dvadesetim godinama same podižu svoje dijete.

Tu je i puno nešto starijih, razvedenih žena koje žele ponovno doživjeti pravu ljubav, a bore se sa svakodnevicom, rade i brinu se za svoje dijete. Donosimo nekoliko savjeta svim onim samohranim majkama u potrazi za savršenim, idealnim muškarcem koji će prihvatiti i nju i njezinu djecu...

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

1. Prestani se zamarati s ljubavnim životom svojeg bivšeg partnera

Sve dok on ne upoznaje tvoje dijete sa svakom ženom s kojom izlazi na piće ili s kojom se spetlja u baru a prije toga te o tome ne obavijesti, njegov ljubavni život (srećom!) nije više tvoj problem. Sad ti je važno jedino dijete. Njegova nova cura? A koga za nju briga!

2. Budi opuštena

S vremena na vrijeme naći ćeš se u situaciji koju nećeš smatrati idealnom, no čiji je to život idealan? Ponekad ćeš morati otkazati dogovor za izlazak jer ti je dijete na prvom mjestu i baš zato moraš biti fleksibilna i prihvatiti da i tvoj novi frajer katkad mijenja planove i pokušava nešto riješiti u svom životu što se tebe ne tiče.

3. Nemoj očekivati da će ti novi tip nadoknaditi sve ono što je bviši radio krivo

Možda je doista tvoj bivši bio najmanje pažljiv tip u svemiru, nefokusiran na vašu vezu, neprestano bez para, no to ipak ne znači da moraš očekivati da će se novi pojaviti u kostimu Supermana i spasiti te od svih frustracija koje su ti se nakupile. Pusti ga da živi svoj život i polako u njega i tebe uklopi. Isto to moraš i sebi zadati - ostani posvećena svojem djetetu, ne pretjeruj s fokusom na novog tipa, pusti ga da diše i da se sve među vama događa spontano.

Možda vas zanima 6 brakorazvodnih odvjetnika otkriva slučajeve koji su ih najviše šokirali Rubrika Life&style Life&style

4. Nemoj ga procjenjivati na prvom sudaru

Sjećaš li se što znači riječ provod? Ono kad si nekad izlazila van i samo se željela dobro zabavljati i sve ti se činilo novim i zanimljivim. Bez obzira što si sada majka, i dalje si katkad možeš priuštiti pravi provod. Ako si se pobrinula za čuvanje djeteta i imaš za to ženu na koju se možeš osloniti, ako dobro pratiš tko je u životu tvojeg djeteta i kome ga povjeravaš, opusti se i nipošto nemoj prvi sudar s novim muškarcem u svojem životu pretvoriti u isljedničko ispitivanje o tome što radi, gdje živi, kakva mu je bila prošlost i slično. Neukusno i nepristojno i odbit će svakoga!

via GIPHY

5. Ne forsiraj ništa kad je dijete u pitanju

Ma što napravila, ne možeš imati potpunu kontrolu nad tim kako će tvoje dijete prihvatiti novu osobu u tvojem životu. Nemoj se uzrujavati ako mu se novi tip ne svidi od prve. Daj svojem djetetu vremena da se prilagodi na novu situaciju i shvati nova pravila igre. Nemoj ništa forsirati.

6. Prihvati da tvoje dijete i dalje više voli svojeg oca

Tebi se čini da je on prema tebi bio loš i neuviđavan, no to ne znači da ga tako vidi i tvoje dijete. Ono ga može i dalje voljeti kao dosada. Moraš prihvatiti da dijete svojeg oca poznaje oduvijek, i to doslovno, a novi muškarac je upravo to - novi.

7. Bez grižnje savjesti jer si poželjela opet izlaziti i upoznati nekog novog

Iako si mama, još si uvijek žena, ljudsko biće. Još uvijek imaš pravo na ljubav, potrebna ti je pažnja muškarca i to je sasvim prirodno. Nemoj si predbacivati ako si ponekad poželjela odgovornu ženu koja će ti pričuvati dijete dok si vani. Kad izađeš, nemoj razmišljati o djetetu i svojim obavezama, priušti si provod koji si zaslužila.

Možda vas zanima Psiholozi su PROTIV toga da ostaneš prijateljica s bivšim, a njihovi su argumenti vrlo uvjerljivi Rubrika Love&Sex Love&Sex

8. Ne pokušavaj sve sama

Jako je teško biti samohrani roditelj i doista ti preporučujemo da se ne 'junačiš' - okruži se rodbinom i prijateljima koji su ti voljni pomoći da promijeniš svoj društveni satus s onog samohrane majke na majku koja i dalje izlazi i ima svoj život. Svi ti ljudi bit će ti od velike pomoći ako im dopustiš i nemoj oklijevati zatražiti pomoć ili je i platiti. Najvažnije je da si sve napravila da tvoje dijete bude zadovoljno, mirno, sigurno.

9. Nemoj ogovarati bivšeg, pogotovo ne na sudaru s novim

Baš kao što ne bi trebala ogovarati bivšeg pred djetetom, tako to nemoj činiti ni pred drugima. Ništa dobrog neće se iz toga izroditi, a osoba s kojom imaš dijete tvoj je prirodni saveznik u odgoju djeteta. Zato je važno da učiniš sve da među vama vladaju pristojni ili čak dobri odnosi. Osim toga, ako novom tipu objašnjavaš što je sve bilo loše kod bivšeg, riskiraš da on pomisli da ga zapravo nisi preboljela i da si njime opsjednuta. A to znači da se neće htjeti družiti s tobom i to je posve normalno.

Možda vas zanima Ovih 8 znakova otkrit će ti je li tvoj bivši još zaljubljen u tebe... Rubrika Love&Sex Love&Sex

10. Nemoj ga prerano upoznati s djecom

Ovo je možda i najvažnija stvar koju moraš zapamtiti kad konačno počneš izlaziti: bez obzira što ste bili na sudaru, družili se, pričali i zbližili, ne moraš ga odmah pozvati k sebi i upoznati s djecom - sve dok to ne postane ozbiljno - pri tome mislimo ozbiljno u smislu jasnog razgovora o budućnosti, čak i braku.

Djeca se lako zbliže s ljudima i može ih emocionalno raniti kad netko koga su zavoljeli naglo nestane iz njihovog života.

Nemoj slučajno napraviti veliku pogrešku i pozvati novog tipa da ti pričuva djecu jer imaš kratki, važni sastanak izvan radnog vremena. On možda uopće ne zna s djecom, ne zna kako se za njih brinuti jer nema iskustva. Novog partnera jako dobro upoznaj prije nego ga predstaviš svojoj djeci ili ih ostaviš nasamo.

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Prije svega, hvala dr. Agazara što ste mi pružili moju voljenu u roku od 48 sati. Nemam što reći osim zahvaliti se i reći da sam sretna .. Moja draga me tretira bolje i većinu svog vremena provodi sa mnom ... prikaži još!