Love&Sex

Muškarci koji kuhaju i čiste ženama su najviše neodoljivi - potvrdila znanost"

  • Žele li nam muškarci biti seksepilniji trebali bi navući gumene rukavice i u ruke uzeti krpu za pranje podova. Ili tako nekako...
  • Znanstvenici su, naime otkrili da su muškarci koji sudjeluju u kućanskim poslovima ženama privlačniji
  • Treba im samo dati do znanja da bi prihvate li se kuhače i metle to mogla biti win-win situacija

Zahvaljujući sociolozima Scottu Coltraneu i Michele Adams sa Sveučilišta California moglo bi se objasniti zašto se muškarci koji sakupljaju prljavo rublje s poda i stavljaju ga na pranje ili pak usisavaju kuću ženama posebno sviđaju. Naime, oni su otkrili da su oni koji više čiste po kući ženama definitivno privlačniji i poželjniji. No ovaj dvojac sociologa nije jedini koji je došao do tog saznanja.

Možda vas zanima Napravi solo party i priušti si nezaboravan užitak Rubrika Love&Sex Love&Sex

Njihove podatke podupire i Vijeće za suvremene obitelji (Council of Contemporary Families), neprofitna organizacija čiji demografi, ekonomisti, obiteljski terapeuti, psiholozi, socijalni radnici... javnost opskrbljuju najnovijim istraživanjima o obitelji. Oni kažu kako danas, kad i žene rade puno radno vrijeme, parovi koji dijele kućanske poslove pokazuju najveću razinu zadovoljstva, i to na svim područjima braka.

Psiholozi i bračni savjetnici pak potvrđuju kako žene trud svojih muževa da sudjeluju u kućanskim poslovima i brizi o obitelji doživljavaju kao njihov iskaz ljubavi zbog čega ih oni još više privlače.

Možda vas zanima Muškarci kojima supruge prigovaraju su zdraviji i žive duže, pokazalo je istraživanje Rubrika Life&style Life&style

A vrijeme je i da razbijemo neke mitove - poput onoga da su muškarci koji kuhaju, čuvaju djecu ili peru kupaonicu manje muževni ili djeluju manje muževno. Stvarnost je sasvim suprotna - baš to će im pomoći da suprotnom spolu djeluju privlačnije; dobijaju veliki plus započinju li novu vezu, a ako već imaju partnericu da njihov odnos ojača.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just so y'all know who was doing the baking today... Yeah, buddy! Your boy got it in! Merry Christmas and stuff...

A post shared by Justin Timberlake (@justintimberlake) on

Štoviše, iz takvog ponašanja dobrobiti vuku i djeca, posebno sinovi iz očeva primjera izvlače puno koristi. Pokazalo se da se oni koji zajedno s tatama obavljaju kućne poslove bolje slažu s vršnjacima u školi i lakše razvijaju prijateljstva od onih koji to ne čine. Manje je vjerovatno da neće poslušati učitelje, loše se ponašati u razredu, ponašati se depresivno te se povući iz svog društvenog života. To je dijete koje će gotovo svi smatrali simpatičnim i s kojim bi se voljeli družiti.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0