Love&Sex

Misliš da ti je stalo do njega više nego njemu do tebe? Evo kako ćeš to provjeriti...

  • U idealnom svijetu osoba koju volimo voli nas na isti način kao i mi nju, no u stvarnosti je to daleko od idealnog
  • Ravnoteža u odnosima je potrebna jer nijedna veza neće preživjeti ako jedna osoba daje ulaže u nju više od druge
  • Otkrivamo ti 10 znakova koji pokazuju da ti je stalo više do partnera nego njemu do tebe

Nijedan odnos nije lagan, a tako je i kad je riječ o vezama. Potrebno je puno truda i rada s obje strane kako bi veza funkcionirala. U nekom idealnom svijetu, osoba koju volimo voli nas na isti način kako i mi nju, no u stvarnosti to nije baš tako jednostavno. Kao i u svakom drugom odnosu, tako je i u ljubavnim vezama, ravnoteža je jako bitna stvar. Iskreno, nijedna veza neće preživjeti ako jedna osoba daje više puno više od druge. U tom slučaju dolazi do neravnoteže i dolazi do pucanja. Bitno je da se ne 'zaglaviš' u takvom odnosu, a možeš ga prepoznati po nekom od znakova koje ti donosimo u nastavku. 

1. Ti si ta koja se trudi oko odnosa

Nije dobro ako se samo jedan partner u vezi trudi. Trebala bi imati partnera koji je voljan poraditi zajedno s tobom na odnosu. Ne bi samo ti trebala potegnuti za vas oboje niti biti jedina koja obavlja kućanske poslove, koja jedina zarađuje novac ili pak planira događanja koja uključuju oboje. Te 'napore' treba ravnopravno podijeliti. 

2. Jedino si ti zainteresirana za definiranje odnosa

Definiranje vašeg odnosa je važno. Kad stvarima daš 'etiketu', to je kao da si potpisala neku vrstu društvenog ugovora. Odnosno, tim načinom se obvezujete jedni drugima. Pa ako je tvoj partner neodlučan, možda je to zato što nije toliko zainteresiran za vaš odnos kao što si ti. 

3. Nisi prioritet svom partneru

Neprestano imaš osjećaj kako se moraš natjecati za drugo mjesto, ali nikako ne stižeš na prvo mjesto. U očima tvog partnera uvijek postoji nešto što će staviti ispred tebe. Uvijek moraš imati sporednu ulogu u njegovom životu, hobijima ili kad su u pitanju njegovi prijatelji. Koliko god se trudila, nikad ne uspijevaš biti prioritet. 

4. Uvijek si pokretač fizičke intimnosti

Fizička intimnost je uvijek važna u odnosu te da bi došlo do njega, potrebne su dvije zainteresirane osobe. Očito, ti si ta koja uvijek inicira početak intimnosti. Ali svjesna si da postoji problem i da bi se bez tvog napora svaka šansa za intimnost nestala. 

5. Prva si u svemu

Ti si ta koja će prva poslati poruku, nazvati ili pozvati partnera van. Svjesna si da tu dolazi do neravnoteže odnosa te da ga to narušava. Isto tako znaš da se partner neće prvi javiti ako ti ne poduzmeš prvi korak. 

6. Odbacit ćeš sve što radiš zbog partnera

Ovaj znak je zapravo tvoja krivnja. Naučila si partnera da ćeš, što god radila ili s kim bila, sve otkazati zbog svog partnera. Bitno je da osvijestiš da imaš i svoj život koji nije u potpunosti vezan za tvog partnera i da bi dijelom trebao ostati takav. Nije dobro ako odustaneš od svoje individualnosti zbog partnera. 

Možda vas zanima Neraskidiva veza: 4 horoskopska para koji će zauvijek ostati zajedno Rubrika Love&Sex Love&Sex

7. Bojiš se da ćeš tražiti više od partnera

Nemoj se bojati komunicirati i govoriti svoje želje naglas partneru, pogotovo kad je u pitanju vaš odnos. Znaš da postoji nezdrava ravnoteža kad 'ubijaš' sebe pokušavajući partnera učiniti sretnim, a vidiš da on to ne čini za tebe. Ako osjetiš potrebu, moraš zahtijevati više od partnera. Ne bi se trebala zadovoljiti osrednjim odnosom i neprihvatljivim ponašanjem od strane partnera. 

8. Uvijek pitaš, a tebe se nikad ne pita

Svakog dana postavljaš pitanja svom parteru od toga kakav mu je dan bio ili pak kakvi su mu planovi za budućnost. No, nikad nakon odgovora ne dobiješ i ti to pitanje. Ti si ta koju zanima sve o partneru jer ti je stalo do njega, a druga strana ne pokazuje niti uzvraća isti interes. 

Možda vas zanima 9 najvećih laži koje se izgovore na prvom spoju: o čemu više lažu žene, a o čemu muškarci Rubrika Love&Sex Love&Sex

9. Tvoj partner je sklon otkazivanju planova s tobom

Znaš da partner ne cijeni tebe, ali ni tvoje vrijeme kad ti otkazuje planove ili kasni na susret s tobom. Moraš osvijestiti kako je tvoje vrijeme dragocjeno, a ako ti je stalo do nekoga, cijenit ćeš i njegovo vrijeme. Ako ti se čini da partner ne mari baš za to, onda mu nije ni stalo. 


10. Trudiš se zavoljeti hobije partnera, a on ne pokazuje želju da to učini za tebe

Kad se zaljubiš u nekoga, pokušat ćeš što više naučiti o njegovo životu. Samim time je logično da ćeš se zainteresirati i za njegove hobije. Ako otkriješ da suprotnoj strani nije stalo do tvojih hobija i interesa, to je problem koji treba riješiti. 

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0