Love&Sex 09. srpnja 2019.

9 najvećih laži koje se izgovore na prvom spoju: o čemu više lažu žene, a o čemu muškarci

Shutterstock/Instagram.

• Ah, prvi spoj može biti toliko uzbudljiv – ponekad i previše, pa svašta blebnemo u zanosu 

• Kako bi prvi dojam bio savršen, ponekad se poslužimo i lažima

• Kod ovih 9 pitanja najčešće muljamo (a najvjerojatnije i naš potencijalni)

Jesi li se danas već izgovorila neki, možda sasvim nevinu laž (evo, za tri minute izlazim ih kupaonice; ne, stvarno nisam dobila taj mail; kasnim jer je bila gužva u prometu...). Ne brini – to je sasvim normalno! Osobito kad upoznamo nekog novog tko nam je zanimljiv, pa se pokušavamo prikazati u najboljem svjetlu. Neke teme preporučljivo je odmah pretresti, a tada je (ponekad) potrebna i poneka laž. Zbog toga se na prvom spoju najčešće laže o ovim stvarima. 

1. Seksualna prošlost 

Broj seksualnih partnera koje je netko imao jedna je od najmučnijih tema o kojoj treba govoriti. Ako je broj minimalan (ili nula!) – često se malo nadoda kako bi djelovale iskusnije. Ako je broj pak malo veći, pa misliš da bi te nova osoba mogla osuđivati, malo se smanji – kako osoba pored ne bi dobila pogrešan dojam. Veliko seksualno iskustvo prije će prešutjeti žene; teško je naći muškarca koji umanjuje svoje osvajačke uspjehe, ruku na srce.

via GIPHY

2. Prošle veze 

I kod broja veza i načina prekida se često mulja. Uvijek ima neka veza koju želimo prešutjeti. Možda si stvarno bila s nekim bad boyem, na kojeg se nisu zgražali samo tvoji roditelji nego i prijateljice. Ili je veza bila OK, ali si mu zapalila auto kad je prekinuo s tobom? Eh, takve stvari ne bismo spominjali. Oni jednostavno ne vole pričati o bivšim ljubavima i to je tako. Neće voljeti ni kad budete 10 godina zajedno. Žene će to s namjerom prešutjeti.

3. Financije 

Možda te to čudi, ali postoji jako puno ljudi kojima je novac izuzetno bitan pri odabiru partnera. U krajnjoj liniji, prihodi potencijalnog partnera su važni utoliko da druga strana zna hoće li jednog dana imati nekoga za koga će također morati zarađivati i vječno ga suportirati ili će odnos biti financijski ravnopravan ili se može čak računati na takvu vrstu pomoći od partnera. Što ti partner zapravo može ponuditi je važno pitanje, zbog toga se na prvom spoju često laže o financijskom stanju. Svoj bankovni račun uglavnom napuhuju muškarci - ipak je to muška spika, biti moćan i snažan.

Možda vas zanima... Ovih 5 signala će ti otkriti da ne voliš njega, već samo idealnu predožbu o njemu Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Mjesto stanovanja 

Mala neugledna garsonijera izgleda manje privlačno od trosobnog stana u centru grada. Zbog toga se često laže o mjestu stanovanja. A to nije nimalo dobra ideja! Kako će se veza razvijati, prije ili kasnije će se ta (velika) laž raskrinkati. On će možda oklijevati i da te dovede kući jer je tamo grozan nered - najbolje bi mu odgovaralo da dođeš kad ste već tako povezani da bi se mogla primiti čišćenja kad dođeš.

via GIPHY

5. Dob 

Oprez! Osobito si muškarci na prvom spoju dodaju koju godinu kako bi djelovali zrelije. Ili oduzmu, ako je djevojka očigledno mnogo mlađa! OK, ne treba ti odmah pokazivati osobnu, ali pokušaj otkriti laže li o godinama. Žene će se NIKAD dodati godine. A obrnuto?

6. Interesi i hobiji 

Ako netko gorljivo priča o nekoj stvari, a onom drugome je to smrtno dosadno, gotovo sigurno neće to odmah priznati. Radije će glumiti da mu/joj je to sve OK. I ta laž može imati kratke noge – vrlo brzo će se vidjeti da nemate zajedničke hobije. Ovdje ste 1:1.

7. Posao 

Naravno da postoje zanimanja koja zvuče više cool od drugih, ali i ovdje je potreban oprez. Vjerojatno neće reći da je liječnik, a ima dosadan uredski posao, ali na prvom spoju se ljestvica obično malo podigne. Možda kaže gdje radi, ali svojoj funkciji dodamo malo na važnosti. Čini se da su žene manje sklone pranapuhivanju svoje karijere. Ne sve, dakako, ne sve. 

8. Djeca 

Tema djece je i u dugotrajnim vezama „velika“ tema – a kod prvog spoja obično je zastrašujuća. Međutim, ako netko primijeti da onaj drugi ne želi djecu, možda neće odmah reagirati. Računa da je još rano o tome pričati (vjerojatno jest) i kako će s vremenom partnera uvjeriti u suprotno (ne treba baš računati na to). Dobra je stvar ako netko doista ima hrabrosti već na početku iskreno reći kako tu stoje stvari. Postoji li dijete iz prvog braka, mnogo je veće vjerojatnost da će otjerati novog odabranika, a ne odabranicu.

Možda vas zanima... Imamo odličan prijedlog za brz i jednostavan ručak - a znamo i super trikove za kuhanje savršene tjestenine! Rubrika Život Život

9. Rastava 

Bi li se prepala kad bi ti rekao da je već rastavljen? Možda i bi… Zbog toga muškarci često prešute činjenicu da su već bili u braku. Mi žene uglavnom želimo muškarca s kojim sve možemo doživjeti po prvi puta – a osobito vjenčanje! A muškarci to znaju. Oprez! Žene je mnogo češće odmah na početku priznati prvi brak. 

Komentari 0