Love&Sex

Koliko treba lošem seksu dati vremena? Znanstvenici imaju odgovor!

Svježe ste zaljubljeni, a seks nije baš osobito dobar? Stručnjaci kažu da bi mu trebala dati određeno vrijeme za popravak…

Čini se kako je sve savršeno – tvoj novi partner izgleda genijalno, duhovit je i razumijete se kao da ste cijeli život proveli zajedno. I sve je dobro - dok prvi puta niste spavali zajedno i shvatili da kemija u krevetu nije dobra. Stručnjaci savjetuju: nemoj odmah gurnuti glavu u pijesak i posumnjati u novu vezu. Radije malo pričekaj. 

Daj dobrom seksu vremena 

Stručnjaci objašnjavaju da prvenstveno žene mogu nakon nekog vremena pronaći zadovoljstvo u seksu. Prvih nekoliko puta s novim partnerom uglavnom smo nenaviknute te nemamo još potpuno povjerenje. Kad se (seksualno) bolje upoznamo, prilagodimo se jedno drugome te seks postaje bolji. 

Toliko dugo trebaš čekati 

Ne postoji točno određeno pravilo koliko treba čekati kako bi seks postao bolji, odnosno dobar. Doduše, stručnjaci kažu da se nakon najviše tri mjeseca primijeti jesu li se seks i (intimna) veza poboljšali ili ne. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Postavi si sljedeća pitanja 

Stručnjaci savjetuju: pitaj se veseliš li se seksu s novim partnerom. Ako je odgovor potvrdan (ili barem neutralan), daj mu priliku. Ako je odgovor negativan, prekini vezu prije nego što se zakomplicira. Ako kemija u krevetu nikako ne odgovara, kasnije bi moglo biti problema. 

Možda vas zanima Afrodizijaci u tvojoj kuhinji - ovo je najbolja hrana za još bolji seks Rubrika Love&Sex Love&Sex

Savjeti za poboljšanje seksualnog života

Kako bi seksualni život u „probnoj fazi“ bio bolji, stručnjaci savjetuju sljedeće: 

1. Nemoj preozbiljno shvaćati seks

Prvih nekoliko puta će sve biti nekako grčevito, pa čak i komično. Ako ćeš (ćete) to poricati, bit će još gore. Zajedno se smijte malim pogreškama kako biste se brže opustili. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

2. Budi koncentrirana 

Za vrijeme seksa trebaš se potpuno koncentrirati na svog partnera te ne smiješ misliti je li seks dobar ili nije i ima li vaša veza budućnost ili ne. Opusti se i uživaj! 

Možda vas zanima Najbolji seks položaji ako on ima mali penis Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Razgovarajte 

Svoje misli nemoj zadržati za sebe, jer tako se ništa neće promijeniti. OK, znamo da u početku nije lako otvoriti nekome dušu te izreći svoje intimne želje. Ali, ako primijetiš da seks nije onakav kakvog bi željela, moraš nešto poduzeti. Bilo bi šteta do propustiš (potencijalnu) sjajnu vezu i ljubav zato jer se nisi usudila razgovarati o seksu. 

Photo: Getty/Guliver

Komentari 0