Love&Sex 16. prosinca 2018.

Afrodizijaci u tvojoj kuhinji - ovo je najbolja hrana za još bolji seks

Thinkstock.

Ponekad se najbolje stvari skrivaju tamo gdje ih najmanje očekuješ. Primjerice, za dobar seks može se puno toga pronaći u kuhinji…

Ako želiš začiniti vaš ljubavni život, onda slobodno možeš zaboraviti na seksualne igračke te razne kemije. U tvojoj kuhinji nalaze se prirodni afrodizijaci koji će napumpati libido te osigurati vruće trenutke među plahtama. 

1. Kava 

Šalica kave može vas „oraspoložiti“. Nedavno provedeno istraživanje otkrilo je da su ženke štakora koje su dobile injekciju kofeina bile više motivirane za seks od onih koje nisu konzumirale kofein. Dakle, znanstvenici tvrde da kofein pojačava seksualno uzbuđenje. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

2. Bučine sjemenke      

Sjemenke od bundeve jedan su od najbogatijih izvora cinka u prirodi. Utvrđeno je da pojačavaju mušku izvedbu u krevetu – tak oda podižu razinu testosterona. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

3. Čokolada 

Talijanski znanstvenici otkrili su da žene koje svakodnevno konzumiraju čokoladu imaju veću seksualnu želju od onih koje ne jedu tu slasticu. Čokolada sadrži feniletilamin – koji aktivira stvaranje dopamina, hormona „dobrog osjećaja“ koji prirodno nastaje u mozgu za vrijeme seksa. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

4. Crno vino 

Nedavno provedeno istraživanje objavljeno u „Journal of Sexual Medicine“ otkrilo je da su žene koje su popile jednu do dvije čaše crnog vina imale snažniju želju za seksom od žena koje nisu pile. Oprez – nema dodatnog učinka ako popiješ više od dvije čaše! Spojevi u crnom vinu, poput flavanoida, mogu poboljšati seksualne funkcije tako što povećavaju protok krvi u ključna područja tijela.  

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

5. Muškatni oraščić

Indijski znanstvenici otkrili su da ekstrakt muškatnog oraščića ima afrodizijačka svojstva, odnosno povećava želju za seksom – stimulira živčane stanice i potiče cirkulaciju krvi. Spravi vruću čokoladu s malo muškatnog oraščića…

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

6. Batat 

Ovaj narančasti slatki krumpir sadrži puno beta-karotena. A tijelo može beta-karoten pretvoriti u vitamin A – koji sudjeluje u proizvodnji spolnih hormona. 

 | Autor: Thinkstock Thinkstock

Komentari 0