Love&Sex

Kolika je vjerojatnost da zatrudniš nakon jednog seksa?

Kod nekih je dovoljno jedan jedini (neplanirani) puta, a drugi pak pokušavaju cijelu vječnost… Međutim, kolika je vjerojatnost da netko zatrudni od jednog seksa bez zaštite?

„Jednom k'o nijednom!“ – misliš te se nadaš kako se ništa neće dogoditi nakon spontanog seksa bez kondoma? i neodgovornog osim ako želiš dijete. To definitivno nije dobra ideja i prilično je opasno! Ali, čak i ako zaboravimo na prijeteće spolno prenosive bolesti (ako to nisi napravila sa stalnim partnerom) – koliko je vjerojatno da zatrudniš od jednog seksa bez zaštite?

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

„Vjerojatnost nije velika“, izjavila je ginekologinja dr. Maureen Whelihan za „Self Magazine“. Ona kaže svojim pacijenticama: „Tko se dvaput tjedno seksa bez zaštite, vjerojatnost je 50 posto da će zatrudnjeti u razdoblju od tri mjeseca, 75 posto unutar šest mjeseci, a 90 posto u razdoblju od godine dana. A 95 posto u razdoblju od dvije godine je vjerojatnost trudnoće za one koji prakticiraju seks bez zaštite dvaput tjedno.“

Možda vas zanima Evo koliko u prosjeku ženi treba da ostane trudna Rubrika Love&Sex Love&Sex

Vjerojatnost trudnoće ovisi naravno i o dobi i zdravlju žene te o kvaliteti spermija muškarca. 

Odmah trudna bez savršenog planiranja?

Čak i ako se uzme u obzir ženin ciklus, plodni i neplodni dani i prema tome planira seks čak ni to nije garancija za trudnoću – ginekologinja smatra kako je vjerojatnost začeća – čak i ako se seksate u najplodniji dan mjeseca – samo oko 20 posto. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dakle, ako netko „radi“ na djetetu, treba imati malo strpljenja ako mu odmah ne upali – a ako ne planirate dijete, onda obavezno upotrebljavajte kondom. Štiti od bolesti i neželjene trudnoće! 

Možda vas zanima Nevjerojatno: nije shvatila da je trudna dok nije rodila!!! Rubrika Life&style Life&style
Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • hircus

    ali može biti i prvi sex u životu pa plodonosan.