Love&Sex

Evo koliko u prosjeku ženi treba da ostane trudna

Možeš li pogoditi o kojem se čarobnom broju radi?

Unatoč tome kako se ponekad osjećali, put do trudnoće nije lak. S tim se vjerojatno ne bi složili oni parovi kojima je za pozitivan test bio potreban samo jedan put no ipak je više onih koji su se za uspješan rezultat morali pokušavati pravu malu vječnost.
Ipak, mora postojati nekakav prosjek koji bi nam trebao pomoći u ostvarivanju svojeg petgodišnjeg plana, zar ne? Pa, ako je suditi prema posljednjim anketama, ne samo da postoji prosjek već i vrlo precizan broj koji će ostvariti željene rezultate. Spremna?

78. 78 puta kroz 158 dana, odnosno u oko 6 mjeseci. Toliko se puta moraš seksati kako bi zatrudnjela i to od inicijalne odluke pa sve do jasne dvije crtice na svom štapiću.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Naime, ChannelMum.com, portal za mlade roditelje, odlučio je ispitati čak 1,194 roditelja ne bi li došli do upravo ovih rezultata. Saznali su i kako se većina parova u procesu pokušavanja seksa do 13 puta mjesečno. Pomislila si: "13 puta? Baš super!"? Sudeći prema ispovijestima na stranici, ova vrsta seksa u mnogočemu se razlikuje od onog neobaveznog, a anksioznost koja dolazi uz misli o bebi, za 18 posto mladih roditelja seks pretvara u pravu obavezu. Ostalih 43 posto osjećalo je pritisak i strah kako pokušaj neće biti uspješan.

"Ovaj proces može biti zabavan, ali i naporan, stresan, a često i neuspješan. Zato, dok ste fokusirani na svoju buduću bebu, vrlo je važno ne zaboraviti jedno na drugo", savjetuje Siobhan Freegard, osnivačica portala.

Photo: None

Komentari 0