Love&Sex
Jesi li se ikada zapitala čemu služi mašnica sprijeda na ženskim gaćicama? Dame otkrivaju zapanjujuću istinu

Jesi li se ikada zapitala čemu služi mašnica sprijeda na ženskim gaćicama? Jako je zanimljivo...

  • Malena mašnica sprijeda na žeskim gaćicama - vidjela si je bezbroj puta, no jesi li se ikada zapitala čemu zapravo služi?
  • Iako je danas samo tu iz estetskih razloga, iza nje se krije povijesna tradicija
  • Jedna radoznala korisnica Reddita tako je postavila pitanje i dobila prilično zanimljiv odgovor..

Jesi li ikada obratila pažnju da gotovo svaki par ženskih gaćica ima malu mašnu s vrpcom pričvršćenu sprijeda? Vjerojatno jesi. No, jesi li se ikada zapitala zašto je to tako? Ni mi... ali očito postoji nekoliko razloga. Znatiželjna korisnica Reddita postavila je pitanje ostalim ženama: "Zašto toliko gaćica ima tu malu mašnu sprijeda na sredini? Odakle tradicija?"

Gaćice s porukom: donje rublje koje govori jesi li za seks ili ne i uči o važnosti pristanka - jer ne znači ne!

Na što joj je jedna žena dala objašnjenje: "Što se tiče korijena tradicije, ona potječe iz dana prije nego što smo znali za elastik, kada se donje rublje trebalo držati na mjestu malom vrpcom provučenom kroz čipku s ušicama na vrhu. Mala mašna je mjesto gdje bi se zavezala ta vrpca, a naravno sprijeda jer bilo najpogodnije. Dakle, njezino je značenje toliko daleko od ukrasa da je ta mala mašnica služila vitalnoj funkciji da donje rublje drži čvrsto na mjestu."

Možda vas zanima Što bi se dogodilo s tvojim tijelom kad bi prestala nositi donje rublje Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: shutterstock shutterstock Mašnica

No, teorije nisu na tome stale. Prema drugoj korisnici foruma, ranije bi žene ustajale prije nego što bi svanuo dan i oblačile se u mraku ili uz svijeće. Pretpostavlja se da su im mašne pomogle shvatiti u kojem smjeru trebaju ići njihove gaćice. Ali ovih dana, to je definitivno isključivo u estetske svrhe.

Kako totalno napaliti frajera? Otkrivamo na koje se donje rublje na ženama najviše pale muškarci

Jedna osoba je rekla: „Uvijek sam se pitala čemu služi ta mašnica, smatrajući je pomalo djetinjastom, ali sam je vremenom naučila ignorirati. Zanimljivo je sada znati zašto je tu i koja je bila njezina uloga kroz povijest." Međutim, nekim ženama se mašnica nimalo ne sviđa i redovno je otkinu.

Menstruacija Možda vas zanima Zašto žene stavljaju lišće, krpe i novine u gaćice dok imaju menstruaciju? Razlog je banalan koliko i strašan Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • marija111

    Želim se zahvaliti DR ALABI, čovjeku koji mi je pomogao popraviti svoj brak i učinio da me muž više voli, ako imate bilo kakav bračni problem, bolest, duhovni problem na poslu, on vam može pomoći da to riješite, možete ga ... prikaži još!
  • manfred

    vazno ih je skinuti