Love&Sex

Jednima bolje, drugima puuuno gore: 5 parova otkriva kako im je izolacija promijenila seksualni život

  • Koronavirus, odnosno mjere za usporavanje širenja, promijenile su naš način života
  • Naravno, promijenio se i naš seksualni život
  • Neki parovi odlučili su putem Interneta detaljnije progovoriti o tome…

Socijalno distanciranje može značiti puno toga: za one koji su solo to je tjelesna izolacija, za parove blizina, za roditelje multitasking, a za ljude u vezi na daljinu čežnja – izazov je za sve. Kako to djeluje na seksualni život pokušao je otkriti jedan britanski portal – tamo su ljudi u različitim situacijama pisali o svojim iskustvima. Prenosimo za tebe pet zanimljivih ispovijesti…

5 parova priča: „Evo kako je korona promijenila naš seksualni život!“

1. Vruće vrijeme u dvoje

„Puno se zabavljamo. Kao da nas je netko 'zaključao zajedno' kako bismo pojačali međusobnu privlačnost. Češće se seksamo – i puno intenzivnije! Spavamo u različitim sobama kako bismo imali malo promjene. Imamo ponekad oralni seks na tepihu u dnevnoj sobi, zato jer – pa zašto ne? Osim toga, konačno smo se poseksali pod tušem, što nismo nikada dosad napravili – premda već dvoje godine živimo zajedno. Čini se da nas je ova kriza podsjetila koliko je važan užitak.“ (Viki, 30)

 

2. Privremena veza na daljinu

„Nažalost, socijalno distanciranje uništilo je moj seksualni život. Moj dečko živi u Londonu (a ja u predgrađu) i trenutačno je u izolaciji. Ne znam kad ću ga moći opet vidjeti – hoće li za to trebati proći tjedni ili mjeseci? Osim toga, živim u kući zajedno s cijelom obitelji pa ne mogu koristiti svoj vibrator, a da netko ne primijeti.“ (Laura, 35)

3. Nedostatak privatnosti

„Trenutačno nemamo uopće seksualni život jer se kod nas doselila naša 22-godišnja kćer i ostat će tu sve dok traje ova kriza. Sretan sam da je tu, ali sada ne mogu namiriti neke svoje potrebe. Razmišljam o tome da joj poklonim neke dobre slušalice pa da ne čuje svaki šum u kući.“ (David, 48)

Možda vas zanima On najednom nema volje za seksom s tobom? Nemoj paničariti, evo što može biti problem Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. Odvojeno u karanteni

„Naš seksualni život je od zdravih nekoliko puta seksa tjedno spao na nezdravu nulu. Ja sam u karanteni jer spadam u rizičnu skupinu, a on mora ostati kod kuće sa svojim roditeljima. U protekle dvije godine nismo bili razdvojeni duže od devet dana – stoga nam je ovo sada komično. Doduše, mogli bismo 'sekstati', ali živim u kući sa svojim roditeljima pa mi je to pomalo teško. Pretpostavljam da ćemo se, kad ovo prođe, češće seksati, ali trenutačno mi više nedostaje da smo jednostavno jedno pored drugoga i mazimo se.“ (Ema, 27)

5. Vrijeme za planiranje potomaka

„Pokušavamo dobiti dijete i prije koronavirusa nismo se dovoljno seksali. Otkako smo zajedno izolirani, možemo ići ranije u krevet te kvalitetno provesti zajedničko vrijeme. Inače nas je umaralo stalno putovanje na posao i kasni dolazak kući, a petminutni seks u misionarskom položaju u polusnu svaka dva tjedna nije baš nešto zadovoljavajuće. Sadašnja situacija promijenila je naše prioritete pa sada možemo imati 'pravilan' seks – kad je riječ o tajmingu i učestalosti, ali i užitku. Mi smo sve što imamo i sada smo se podsjetili zašto se toliko volimo. Osim toga, zaključili smo da na taj način možemo bolje zaspati.“ (Robert, 31).

Možda vas zanima Anti-age: koliko puta tjedno se trebamo seksati da bismo usporili starenje? Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0