Love&Sex

Vrući SMS-ovi mogu promijeniti tvoju vezu

Stručni časopis „Computer in Human Behavior“ istraživao je temu sekstinga te kako, odnosno, utječe li uopće na naše veze

Mnogi parovi ponekad si šalju škakljive poruke. U provedenom istraživanju je 58 posto od 325 ispitanih studenata barem jednom „sekstalo“, a 62 posto je slalo SMS poruke erotskog sadržaja, rezultat je istraživanja objavljenog u časopisu „Computer in Human Behavior“. 

Kao razlog za seksting navedeno je da se na taj način želi unijeti u vezu malo dodatnog uzbuđenja ili pak flertovati – i tako usrećiti partnera/icu. Ali, kako vrući tekstovi mogu promijeniti vezu?

Većina ispitanika izjavilo je kako takve poruke općenito čine dobro. Pola ih tvrdi da intimne poruke smatraju pozitivnima ili neutralnima. Nikad nisu bili uvrijeđeni ili povrijeđeni zbog poruka kojima ih se poziva na seks, opisuje što će im tada partner raditi, iznose fantazije itd. 

Možda vas zanima 10 zlatnih pravila kako održati strast u dugotrajnoj vezi Rubrika Love&Sex Love&Sex
Žene, za razliku od muškaraca, seksting češće smatraju neprimjerenim – jer su često dobivale fotografije penisa te vrlo neumjesne eksplicitne opise koji nemaju veze se erotikom. 

Uspješan seksting uvelike ovisi o vrsti veze. U čvrstim vezama vruće poruke očito dobro funkcioniraju. 
Ali, nije u potpunosti razjašnjeno može li seksting utjecati na seksualni život u vezi? To bi bilo uzbudljivo otkriti…

Možda vas zanima 5 jezika ljubavi – onaj kojim govoriš otkriva koji ti muškarac odgovara Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0