Love&Sex

10 zlatnih pravila kako održati strast u dugotrajnoj vezi

U dugotrajnoj vezi strast polako jenjava – to je općenito mišljenje. Međutim, sigurno imaš neke prijatelje koji su i nakon niza zajedno provedenih godina još uvijek kao golupčići…

U početku veze sve pršti od strasti, želje i požude. Seks je na svakodnevnom meniju te ga konzumirate u svakoj prilici, prostoriji, na podu, u kadi, na tavanu… Ali, nažalost, u vezu se često (kod nekih prije, kod nekih kasnije) uvuče stresna svakodnevica – pa parovi imaju sve manje vremena i volje za najljepšu sporednu stvar na svijetu. Što možemo napraviti kad u vezi splasne strast, ali ne i ljubav? Imamo 10 savjeta kako održati strast na zavidnoj razini: 

1. RAŠČISTITE SAMI SA SOBOM 

Što si želim? Na što se palimo? Za što imamo volje? Što želimo jedno od drugoga? Važno je razlikovati klišeje i stvarnost – i prepustiti se  stvarnim željama i potrebama. 

2. SOLO-SEKS

Radi to sama. Istražuj svoje tijelo, vidi što ti najviše odgovara. Ako ćeš imati dovoljno strasti za sebe, imat ćeš i za partnera. 

3. PRONAĐITE VREMENA

…kako biste nesmetano mogli uživati jedno u drugome. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

4. RAZGOVARAJTE 

Sjednite jedno nasuprot drugoga i otvoreno razgovarajte. Možda će vam biti lakše zajedno izreći svoje želje i probuditi strast. 

5. PROMJENE 

Seks se ne mora događati isključivo u krevetu. Igrajte se „uloga – neka on bude neposlušni učenik, a ti stroga učiteljica, ili doktor i pacijent. Isprobavajte nove stvari, dogovarajte sastanke za seks, šaljite si vruće poruke… 

6. POKAŽITE POŠTOVANJE 

Prema sebi, kao i prema drugome. To znači da je važno uljepšavati se – i tako se osjećati lijepom… 

7. BEZ VELIKIH OČEKIVANJA 

Budite oboje opušteni i bez prevelikih prohtjeva – ne mora svaki seks biti vatromet strasti. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

8. SEKSUALNOST NIJE SEKS 

Dodirivanje druge osobe ne mora uvijek rezultirati seksom. Istražujte si međusobno tijela, mazite se, ljubite, lickajte, grickajte… Jedan neka „daje“, drugi neka „prima“ – i obrnuto. Igrajte se! 

9. POVREMENA DISTANCA 

Odvojene spavaće sobe ili stanovi ponekad nisu loša stvar kao što zvuči n prvu loptu. Tako se može održati želja za partnerom – nedostajat će ti nakon nekog vremena, a kad opet legnete zajedno krevet… 

10. SEKS USPRKOS STRESU 

Kad si u stresu teže se opustiti i „prionuti na posao“. Međutim, osjećaj strasti je intenzivniji – jer je živčani sustav već alarmiran. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Photo: Getty Images

Komentari 0