Love&Sex

Istraživanje otkriva koliko je vjerojatno da ćeš u prosincu uletjeti u vezu

Ako osjećaš da si propustila pokoju priliku za ljubav ove godine, ne brini – još nije prekasno! Tvoje šanse za početak veze su u prosincu puno veće nego što to misliš

Biti solo i spremna za izazove prosinca može biti... hm, izazovno. Tu su silne blagdanske proslave, spontane i nespontane, obiteljska okupljanja gdje će te neka dosadna rođakinja pitati zašto nemaš nikoga, "zloglasni" novogodišnji poljubac i, znaš, sve one hladne večeri koje bi bile savršene za sklupčati se uz nekoga na kauču. No, prosinac radi za tebe! Zanstvenici su napravili nekoliko istraživanja i otkrili kako izgledi da ćeš upoznati onog pravog rastu u ovo doba godine. 

Sezona „vezivanja“ započinje 1. listopada i traje do - pogodila si - 14. veljače, kad je Valentinovo. To je razdoblje godine kad se ljudi aktivnije žele „udružiti“ s partnerom, odnosno žele romantičnu i/ili seksualnu vezu. Rezultat je to nekoliko različitih čimbenika, uključujući hladnije vrijeme, manje “dnevnih“ sati te sezone blagdana i proslava. Dakle, ako još nisi pronašla svog princa, ali još uvijek tražiš, ovo nedavno provedeno istraživanje sadrži neke korisne informacije za tebe.

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo 119 ispitanika u dobi od 18 do 38 godina, 60 posto ispitanika je reklo da su pronašli partnera u razdoblju od 1. listopada do 14. veljače. To je većina! Od svih koji su započeli ljubavnu vezu u tom razdoblju, 14 posto upoznalo je partnera baš u prosincu. A kad malo bolje razmisliš o tome, to je prilično pristojan postotak! Osim toga, čak i ako ne pronađeš nekoga u prosincu, još uvijek imaš 15 posto šanse da sretneš nekoga u siječnju i 8 posto šanse da se s nekim upoznaš u prvoj polovici veljače.

Možda vas zanima Jesi li znala, inteligentne žene vjerojatno će duže ostati solo? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Dakle, zar nisu to dobre vijesti? Još uvijek imaš priliku pronaći onog pravog ovaj mjesec. I još bolje vijesti? Prema rezultatima istraživanja, više od 50 posto sudionika objasnilo je da je njihova veza trajala godinu dana ili duže.

Uvijek imaj na umu da nema ničeg lošeg u tome što si solo! OK, ponekad blagdani mogu biti frustrirajući ako stvarno želiš biti u vezi. Ali, nadamo se, odnosno gotovo smo sigurne kako je činjenica da još uvijek možeš susresti nekoga - itekako korisna. I, u međuvremenu, postoji puno načina da cijeniš to što si solo za vrijeme blagdana. Jer, nakon svega, praznici govore o ljubavi i zahvalnosti prema svim ljudima u tvom životu - uključujući i sebe!

Možda vas zanima 5 razloga zašto si stalno solo Rubrika Love&Sex Love&Sex

I, iskreno, zaplet svakog romantičnog Božića ne počinje do prosinca. Zapravo si na pravom putu za blagdansku vezu. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0