Love&Sex

Jesi li znala, inteligentne žene vjerojatno će duže ostati solo?

Znanstvenici su otkrili da žene koje imaju osobito visok kvocijent inteligencije duže ostaju single od drugih…

Sve ono što odavno naslućuju pametne, obrazovane, inteligentne (i slobodne) žene diljem svijeta, sada je i znanstveno dokazano – što smo inteligentnije, manja je vjerojatnost da ćemo pronaći frajera. Možemo promijeniti frizuru, način odijevanja, šminku, pa donekle čak i ponašanje – ali visoki kvocijent inteligencije teško ćemo sakriti – a to je jedan od glavnih razloga zašto su natprosječno inteligentne cure često duže vremena solo. 

via GIPHY

Dakle, nedavno provedeno istraživanje pokazalo je da postoji „taj jedan odlučujući razlog“ zašto su jako inteligentne žene češće bez partnera od drugih, „prosječnih“ žena. Naime, nije greška u nama! Naprotiv – greška je u muškarcima, jer većina njih smatra jako inteligentne žene manje privlačnima. Razlog: u prisutnosti pametnih žena osjećaju se uplašeno te je ugrožen njihov ego (premda „frajerčine“ to nikada neće priznati). 

Jedino prihvatljivo rješenje: čekati fenomenalnog muškarca koji će znati cijeniti našu inteligenciju. 

Možda vas zanima Dugogodišnje solerice (i soleri) su pravi zgoditak, savršeni partneri Rubrika Love&Sex Love&Sex

 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • zelda

    Živa istina,jer ove su ostvarile svoju egzistenciju i ne žele je glupošću izgubiti..
  • milan

    Ima dosta glupih muškaraca ali i jako malo prepametnih žena.