Love&Sex

Dugogodišnje solerice (i soleri) su pravi zgoditak, savršeni partneri

Možda misliš da je najgora moguća stvar koju moraš priznati na spoju da si solo već nekoliko zadnjih godina. Da te odmah utješimo – nije!

Naime, postoje mnoga istraživanja koja sugeriraju da su dugotrajni soleri sjajan ulov: oni su najčešće sretniji i zdraviji od onih koji su u dugotrajnoj vezi. Postoji sedam razloga zašto bi trebala vikati na sav glas da nisi u vezi kad se sljedeći puta nađeš u kafiću pored stranca ispijajući piće. Naravno, ne doslovno vikati – dovoljno je govoriti u sebi…

Soleri imaju bliskije društvene veze 

Istraživanje je pokazalo da su samci češće bliskiji s roditeljima, rodbinom, prijateljima, susjedima i kolegama. To vrijedi i za žene i za muškarce. 

Uspješniji su 

Analiza podataka otkrila je da soleri češće napreduju od onih koji su u vezi. Odnosno, manja je vjerojatnost da će odustati od poboljšanja vlastitih života. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

I vjerojatnije je da misle "za sebe"

Isto istraživanje pokazalo je da su samci manje pod utjecajem drugih osoba, za razliku od onih u vezi. 

Soleri su u boljoj formi 

Istraživanja su pokazala da oni koji nisu nikad bili u braku češće vježbaju. To je osobito vrijedi za muškarce. 

Možda vas zanima Tehnike zavođenja: na ova 3 poteza padaju čak i zakleti samci Rubrika Love&Sex Love&Sex

I „ispunjeniji“ su 

Sociolog i autor Eric Klinenberg objasnio je da su prednosti „samovanja“ daleko veće od nedostataka. Oni koji žive sami jednako su - ili čak više - ispunjeni od onih koji žive s nekim. Vjerojatnije je i da imaju aktivan društveni život te su angažirani u zajednici. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Soleri su mršaviji 

Jedno istraživanje pokazalo je da 62 posto ispitanika dobije oko šest kilograma nakon početka veze. Gotovo trećina parova izjavila je da je njihova glavna aktivnost za zbližavanje bila gledanje televizije, a jedan od pet – da je to bila hrana! 

I sretniji su 

Zaboravi na svaku knjigu i film koji si pogledala. Ako se ne voliš svađati u vezama, jedno je istraživanje pokazalo da možeš biti sretna solo jednako kao i da si u vezi. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0