Love&Sex

5 razloga zašto si stalno solo

Jedno treba svima biti jasno: nije nikakav grijeh, niti je imalo loše biti solo! Ima to, naravno, i neke svoje prednosti…

Naime, ako si solo, imaš više mjesta u krevetu, stan si možeš urediti kako god želiš, a nitko ti neće prigovarati ako navečer obilaziš klubove i flertuješ sa slatkim tipovima. Ali, ako si duže vremena solo, ali želiš imati nekoga i uvidiš da zapravo jako teško nalaziš partnera, moguće je da je neka od ovih 5 grešaka razlog za to. 

1. Izbirljiva si 

Uši su mu prevelike, kosa nije dovoljno crna ili je jednostavno prenizak. Kad je riječ o muškarcima iz snova, često imamo prestroge prohtjeve. Većina nas ima jasne pretpostavke kako mora izgledati „savršeni“ muškarac. A to nas može kočiti kod traženja partnera. Radije bismo si trebale utuviti u glavu da je super činjenica da nije baš savršen i da moramo malo omekšati. 

2. Tražiš na pogrešnom mjestu 

Kod kuće za računalom ili pred televizorom nećeš pronaći partnera. Također ga nećeš pronaći na mjestima gdje inače visiš (ako nisi dosad, vjerojatno ni nećeš). Idi navečer u klubove i razne fine kafiće, tijekom dana u muzej ili jednostavno gledaj oko sebe kad si u autobusu, tramvaju ili trgovini. Možda je tvoj princ baš negdje pored tebe… 

3. Glumiš nedodirljivu 

U svakoj situaciji si cool i ništa te ne može zaplašiti? Želiš djelovati ozbiljno, samouvjereno i ne želiš pokazivati osjećaje? Bojiš se da te netko ne povrijedi? Nažalost, s takvim držanjem odbijaš ljude. Radije pokaži nekome da ti je drag. 

4. Utapaš se u samosažaljenju

Ako konstantno kukaš i žališ samu sebe zbog činjenice da si solo, sigurno se ništa neće promijeniti. Motiviraj se i izađi, upoznaj nove ljude – umjesto da čamiš kod kuće i cendraš. 

5. Svakoga uspoređuješ s bivšim

Nakon nekog vremena sjećamo se još samo dobrih i lijepih trenutaka s bivšim. Razloge prekida smo potisnule i zaboravile. Zapravo je bio jako zgodan, tako je božanstveno mirisao i znao je slušati. Naravno da novi nema šanse ako ga usporediš s idealnom slikom svog bivšeg. Sigurno postoji dobar razlog zašto veza nije funkcionirala. Baš zato je dobro da tvoj novi nema jednake kvalitete poput tvog bivšeg. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0