Love&Sex

Iskrena ispovijest: Ova 27-godišnjakinja objasnila svijetu zašto je još djevica

  • Alice Riley, blogerica iz Londona, otkrila je britanskim novinama zašto je odlučila biti toliko dugo bez seksa
  • U današnje vrijeme teško je zamisliti da je netko "dogurao" skoro do 30 godina a da nikad nije osjetio čari seksa
  • Engleskinja je svjesna da mnogi za nju misle da ju seks uopće ne zanima, ali tvrdi da to nije točno

Svaka osma „milenijalka“ u Velikoj Britaniji je u dobi od 26 godina još uvijek djevica. To je nedavno pokazalo istraživanje u kojem su sudjelovali pripadnici „generacije Y“, odnosno ljudi rođeni između 1980. i 2000. Jedna od tih osoba je i Alice Riley, 27-godišnja blogerica iz Londona. Nedavno je, na što bi se malo tko odvažio, otkrila britanskim medijima zašto je odlučila biti toliko dugo bez seksa. 

Razlozi zbog kojih Riley ne želi stupiti u seksualne odnose nisu strah od intimnosti ili hiperseksualiziranost, kao što su pretpostavljali znanstvenici koji su vodili istraživanje. 

Možda vas zanima 7 mitova (i istina) o himenu koji otkrivaju što stvarno znači biti djevica Rubrika Love&Sex Love&Sex

„Oduvijek sam bila jedna od onih djevojaka koje žele da prvi seks ima neko značenje. Smatram kako do sada nisam pronašla osobu s kojom sam kliknula“, izjavila je u intervjuu. Za nju je njeno djevičanstvo djelomično svjesna odluka, a djelomično splet okolnosti. U jednom intervjuu izjavila je da mnogi misle kako je seks uopće na zanima. A to uopće nije istina. Naime, Britanka je imala nedavno kratku vezu koja je pukla nakon pet tjedana. U tom razdoblju je seks za nju bio opcija, ali ipak nije došlo do njega. 

 | Autor: Screenshot(Smitsonian Channel Screenshot(Smitsonian Channel

Djevičanstvo nema veze sa čistoćom

Dakle, njeno djevičanstvo nema nikakve veze s nedostatkom zanimanja za seksom, samopouzdanjem ili sumnjom u vlastitu seksualnost, a također ni s idejom o čistoći (koja je povezana s djevičanstvom) u religioznom smislu. 

Možda vas zanima Ups! 7 najvećih pogrešaka u seksu koje ti se mogu zalomiti - i rješenje za svaku Rubrika Love&Sex Love&Sex

"Djevičanstvo ne čini ženu čistom. To jednostavno znači da se nikad nisi poseksala“, izjavila je i dodala: „Ponekad mislim da sam propustila svoju priliku i da nikad neću sresti pravu osobu, ali zdušno se nadam da to nije tako. Naime, ljubav i seks su stvari koje bih rado imala u svom životu.“ 

Photo: Screenshot(Smitsonian Channel

Komentari 0