Love&Sex

Imaš sumnje u budućnost vaše veze? Ova 4 znaka otkrivaju ti da ćeš ga uskoro napustiti

  • Imaš osjećaj da tvoja veza više nije kao nekada? Čini ti se da nešto nije u redu?
  • Zapravo, nisi sto posto sigurna što bi trebala napraviti i ima li uopće spasa tvojoj vezi?
  • Ako si nesigurna – ovi znakovi će ti otkriti da ćeš ga uskoro ostaviti 

Još si uvijek sretna i zaljubljena preko ušiju ili tvoja veza više nije toliko sjajna kao što je bila u početku? Možda čak razmišljaš i prekinuti vezu? Prema ovim znakovima ćeš shvatiti hoćeš li ga uskoro napustiti. 

1. Puno vremena provodiš sama 

Prije ste sve radili zajedno i viđali ste se svaki dan. Međutim, vrijeme za sebe samu uvijek ti je bilo važnije i ne smeta ti da si češće sama. To je ključan znak da s vezom nešto nije u redu. Ako netko krene svojim putem, odnosno prestane se baviti vezom, to je znak da je veza pri kraju. 

via GIPHY

2. Tvoji prijatelji se rastaju 

Znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija, Harvarda i Browna otkrili su da rastava ili prekid mogu biti zarazni. Ako se puno ljudi iz kruga prijatelja rastaje, to djeluje i na tvoju vezu. Gotovo 75 posto parova „zarazi se“ prekidom svojih prijatelja. Naravno, kod njih također nije sve sjajno u vezi – ali prekid prijatelja ih malko „pogura“ pa se prije odluče na prekid vlastite veze.

Možda vas zanima 7 najčešćih razloga zašto muškarci prekidaju s djevojkama u koje su i dalje zaljubljeni Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Nisu više ljubomorni 

Ljubomora oživljava vezu te igra važnu ulogu. Tako partner primijeti da je voljen te ljubomora može vezu učiniti uzbudljivom. Prema biološkoj antropologinji i autorici Helen Fisher, ljubomora u malim porcijama je dobra za vezu. Međutim, trebaš biti iskrena i pitati se: osjećaš li jednaku ljubomoru sada kao i na počeku veze?

via GIPHY

4. Više se ne svađate 

Prema stručnjacima za vezu Julie i Johnu Gottmannu, diskusije i konflikti u vezama su važan sastavni dio – one su ključ kako bi se bolje upoznali te se odnosili jedno prema drugome s poštovanjem. Tako se nauči kako drugi razmišlja te kako riješiti konflikte. Ako se oba partnera više ne zanimaju za razmjenu različitih mišljenja te ne žele diskutirati ili razumjeti mišljenje drugoga, onda nešto očito nije u redu. 

Možda vas zanima Evo kako se koji horoskopski znak bori s prekidom veze. Jedan od njih sprema paklenu osvetu... Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0