Love&Sex

Do zaruka je potrebno čak četiri i pol godine

Jesi li iznenađena? Za sve koje neprestano razmišljaju kad će im partner postaviti ono najvažnije pitanje, evo nekoliko zanimljivosti

Možda i zvuči pomalo staromodno, ali zaruke prije zajedničkog života mogle bi biti ključ opstanka veze. Naime, najnovije američko istraživanje pokazuje da parovi imaju duplu šansu za razvod ako žive zajedno prije nego se zaruče. A dugovječnije i sretnije brakove imat će oni koji prije zajedničkog života stave i prstenje na ruke. 

Iz nedavne ankete online portala 'Hochzeits-Location' u prosjeku će proći oko 4,5 godine dok ne dođe do pitanja u vezi: „Hoćeš li se udati za mene?“. Dok u devet od deset slučajeva tradicionalno muškarac postavlja pitanje.A iz toga proizlaze sljedeće činjenice:

- Na vjenčanju mladoženja ima, u prosjeku, 32,6 godina, a mladenka 30,3, dok je 2005. godine prosjek bio između 30,9 za muškarce i 28,1 godina za žene.

- Najpopularniji mjesec za vjenčanje je svibanj, nakon njega slijede kolovoz pa lipanj.

Ostali rezultati istraživanja:

- 21 % se zaručuje nakon dvanaest mjeseci veze

- 27 % u razdoblju od jedne do tri godine veze

- 49 % u razdoblju od tri do deset godina veze

- 3 % ispitanika treba više od deset godina da se zaruče

Četvrtina ispitanika može si zamisliti kako žena prva postavlja pitanje za brak dok je najdulje razdolje od veze do zaruka ikada zabilježeno - 17 godina. 

Photo: Thinkstock

Komentari 0