Love&Sex

Ako misliš da ti treba više 'akcije' u braku - imamo za tebe 5 savjeta za više seksa

  • Često stresna svakodnevica može ubiti volju za seksom kod puno ljudi 
  • A brak bez seksa samo još pojačava stres i nezadovoljstvo 
  • Otkrit ćemo ti što učinkovito pomaže kod toga

Vjenčani parovi često imaju osjećaj da je prije sve bilo bolje. Barem kad je riječ o seksualnom životu. Sada svakodnevicom dominiraju poslovne stvari, obiteljske obaveze te možda i potomci. Za vruće igre u dvoje među plahtama često nema vremena i volje. Stoga prati ove savjete te prekini sušno razdoblje…

Otiđi na provjeru 

Nemoj nas pogrešno razumjeti – ako netko više nema vremena za seks, to ne znači automatski da je bolestan, ali ipak bi mogao posjetiti liječnika. Naime, brojni zdravstveni problemi – koliko god bili mali – mogu utjecati na seksualni nagon. Jedno istraživanje koje je provela „British Dental Health Fondation“ otkrilo je da četiri od pet muškaraca imaju problema s erekcijom zbog bolesti zubnog mesa. Ali i visoki krvni tlak, smetnje spavanja ili problemi sa štitnjačom mogu znatno utjecati na libido. 

via GIPHY

Idite u isto vrijeme u krevet 

Parovi koji zajedno idu spavati usklade svoj tjelesni ritam. Osim toga, u krevetu možete još jednom zajedno revidirati provedeni dan. To će vas emotivno i mentalno povezati te povećati intimnost. Još ako se naviknete spavati goli, šanse za seks će se enormno povećati. 

Možda vas zanima Što ti voliš, što on voli? Na ovih 7 pitanja o seksu bi ti i tvoj dragi trebali znati odgovore Rubrika Love&Sex Love&Sex

Idite zajedno na sport 

Tko se zajedno s partnerom bavi nekim sportom, može kod njega promatrati sljedeće simptome: ubrzani i snažniji puls, znojne dlanove, intenzivnije disanje. Zvuči poznato? Tako je – to su slični simptomi kao kod uzbuđenja i to je već tijelu dovoljno da počne potajno misliti na seks. Osim toga, tjelesna aktivnost potiče nastanak endorfina – a oni nas usrećuju, ali i povećaju želju za seksom. 

via GIPHY

Izbjegavaj stres 

Preumorna si od posla? Stalno se brineš zbog financija, roditelja ili djece? Posao nosiš sa sobom kući? Onda si vjerojatno stalno pod stresom. Neki ljudi mogu kod seksa „ispustiti pritisak“, a neki zbog stresa nemaju volje za seksom. To se osobito može vidjeti kod žena. Pokušaj nešto promijeniti u svojoj svakodnevici ili se počni baviti meditacijom ili jogom. 

Možda vas zanima Seksi igre vezanja – evo kako to doista funkcionira i što je važno znati Rubrika Love&Sex Love&Sex

Uključi glavu 

Da, dobro si pročitala! Tko svjesno želi održavati seksualni život aktivnim, taj će to i učiniti. Koliko god to neromantično zvučalo, isplanirajte si zajedničko vrijeme za ljubavni život. Ako te obaveze odvraćaju od toga, drugačije se organiziraj. Pošalji djecu baki i djedu, barem jednom tjedno dođi na vrijem kući… koncentriraj se na to da provodiš vrijeme sama s partnerom. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0