Love&Sex

7 znakova da trebaš prekinuti s partnerom – čak i ako ga još voliš!

  • Ponekad ljubav jednostavno neće biti dovoljna - i morat ćeš se naučiti suočiti s tom istinom ako želiš biti zrela u ljubavi i vezama
  • Ne možeš jednostavno prisiliti stvari da idu onako ti želiš - svojom upornošću i tvrdoglavošću
  • Ponekad je vrijeme za prekid ako se neke stvari stalno ponavljaju – čak i ako voliš svog partnera…  

Moraš znati da postoji toliko mnogo faktora koji utječu na funkcioniranje veze; a ponekad će snagu ljubavi nadvladati tolike druge stvari. Što prije to prihvatiš, to ćeš brže pronaći sreću u ljubavi. Jer ako samo odbiješ prihvatiti tu činjenicu i pustiš da se stvari događaju, bit ćeš jadna i prazna.

Naravno, kompatibilnost i zrelost imaju puno veze s tim. Ti i tvoj partner mogli biste biti jako zaljubljeni jedno u drugo. Ali, ako ni jedan ni drugi niste dovoljno zreli da se nosite sa svojim problemima poput odraslih, vaša veza nikad neće trajati. Oboje ćete možda strastveno potrošiti ostatak života zajedno, ali ako jednostavno niste kompatibilni, bit će teško pronaći način da svoje pojedinačne živote spojite u zajedničku pripovijest. Zato je važno znati prepoznati kada bi bilo prikladno da odeš od osobe koju voliš…

Možda vas zanima Sasvim otvoreno: Muškarci su otkrili zbog čega su gorko požalili prekid veze Rubrika Love&Sex Love&Sex

A to je najteži dio. Ljubav ima način da nas zaslijepi i odvrati od stvari koje doista trebamo vidjeti. Mogla bi toliko voljeti svog partnera da si slijepa od istine: da zaista niste jedno za drugo. Ako je to slučaj, čeka te svijet povrijeđenih. Ako samo nastaviš slijepo djelovati, pred tobom je neugodno buđenje. I nećeš uživati u njemu.

via GIPHY

Potpuno je moguće da si u vezi s nekim koga voliš; i još uvijek znaš da stvari jednostavno neće uspjeti. Kad je to slučaj, moraš biti dovoljno zrela kako bi mogla jednostavno prekinuti sve. Ne čekaj više nego što moraš. Imaj na umu da što duže čekaš, to se duže odričeš pronalaženja ljubavi koja u stvarnosti djeluje nabolje. Ne produžavaj bolove. Reci zbogom.

I pokušaj krenuti dalje na najbolji mogući način. A ako se pitaš je li sada vrijeme da prekineš vezu s partnerom, možeš pročitati ovaj članak. Ako se na tvoju situaciju odnosi mnogo stvari, vjerojatno je došlo vrijeme da se raziđeš s onim koga možda voliš…

1. Kaže da si njegovo sve.

Ne možeš biti nečije "sve", jer je to jednostavno nezdravo. To je preveliki pritisak. Moraš biti u vezi s nekim tko ima život i izvan vaše veze.

Možda vas zanima Evo kako se koji horoskopski znak bori s prekidom veze. Jedan od njih sprema paklenu osvetu... Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Ne želi rasti ili sazrijevati.

Ljubav je dinamična. Nikada ne ostaje ista tijekom cijelog trajanja veze. I možeš se kladiti da će, ako tvoj partner odbije odrasti, vaša ljubav na kraju biti nefunkcionalna.

via GIPHY

3. Jedina si koja ulaže trud u vezu.

To je timski napor. Uvijek su potrebne dvije posvećene duše da bi veza funkcionirala. Ako jedino ti ulažeš trud, možda trebaš preispitati za što se toliko trudiš. Zaslužuješ li se zaljubiti u nekoga tko te jednako voli?

4. Oboje dijelite vrlo nepomirljive životne ciljeve.

Bez obzira kamo ste krenuli, jednostavno neće funkcionirati jer ne dijelite slične vizije budućnosti. Ako ne možete uskladiti svoje buduće ciljeve, samo ste zarobljeni u vakuumu veze u kojoj ne možete ići naprijed.

via GIPHY

5. Oboje ne djelujete u istom tempu.

Ponekad je vrijeme ključno. Jedna osoba možda želi stvari prebaciti na višu razinu, a druga ne. To je klasičan slučaj prave ljubavi u pogrešno vrijeme.

Možda vas zanima 50 posto parova nakon prekida obnovi vezu - znanost otkriva koji je glavni razlog tome Rubrika Love&Sex Love&Sex

6. Nikada nemate povjerenja jedno u drugo.

Potpuno je moguće biti zaljubljen u nekoga kome ne vjeruješ. Međutim, to ne znači i da je to u redu. Jedini način za uspješnu vezu jest ako postoji i međusobno povjerenje. Ako ne možete vjerovati jedno drugom, onda je to vjerojatno zato što nema razloga za to.

via GIPHY

7. Nisi bolja osoba zbog svoje veze.

Uvijek se trebaš zaljubiti u osobu koja te tjera da želiš biti bolja. Ako si prije ove veza bilja bolja osoba, onda je to za tebe loša veza. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0