Love&Sex

6 seksualnih položaja u kojima je najlakše zatrudnjeti

Čvrstih znanstvenih dokaza nema, ali ovi položaji na glasu su kao kao dobri "pomagači" koji povećavaju šansu za trudnoću

Ako ti i tvoj dragi pokušavate napraviti dijete, seks je očito često na rasporedu, no jesu li neki položaji za to bolji od drugih? Mnogi stručnjaci su skeptični i postoje tek tanka istraživanja koja dokazuju da će neki položaj imati više uspjeha, odnosno uroditi trudnoćom. Kada je riječ o začeću, najvažniji čimbenici uključuju dob i zdravlje budućih roditelja, kažu stručnjaci za plodnost, a da ne spominjemo da se to mora dogoditi u najoptimalnijem trenutku za vrijeme tvog ciklusa. Međutim, postoje i vjerovanja kako određeni položaji mogu povećati vjerojatnost da će spermij doći do jajašca te započeti začeće. Donosimo šest položaja koje ti mogu povećati šanse za trudnoću.

via GIPHY

Misionarski položaj 

Od svih mogućih seksualnih položaja, misionarski ti "daje najbolje šanse za uspjeh", kaže dr. Scott Roseff, reproduktivni endokrinolog na IVFMD-u u Boca Ratonu. Koji je razlog tome? Dr. Roseff kaže da u ovom položaj postoji najveća vjerojatnost poravnavanja ženskog cerviksa s gornjim krajem vagine, gdje sperma dolazi nakon ejakulacije. Pošto je otvor vrata maternice tako blizu sperme "povećavaju se izgledi za dobivanje više sperme na pravo mjesto u pravo vrijeme", objašnjava.
Da bi se to poravnalo, lezi na leđa s jastukom ispod kukova tako da ti je zdjelica povišena. Nakon što tvoj partner doživi orgazam, ne smije se povući barem nekoliko minuta. "Nakon što je došlo do ejakulacije, žena bi trebala ostati na leđima oko 20 minuta prije ustajanja", jer to može povećati šansu za začeće, dodaje dr. Roseff.

Možda vas zanima Stručnjaci za seks tvrde: ovo su tri najbolje seks-poze za većinu ljudi Rubrika Love&Sex Love&Sex

Pseći položaj 

Puno parova voli ovaj seksualni stil jer muškom partneru omogućuje duboku penetraciju. Svaki položaj koji nudi više dubine povećat će šanse za dobivanje djeteta, kažu stručnjaci. Pseći položaj može biti izvrstan za trudnoću, jer je dobra dubina penetracije, a glavić penisa dolazi direktno na otvor vrata maternice - što znači da se sperma oslobađa u optimalnom položaju za putovanje kroz cerviks, kažu stručnjaci.

Noge na ramenima

Zvuči gotovo previše jednostavno, ali kad je riječ o trudnoći, gravitacija može igrati značajnu ulogu. Zato stručnjaci predlažu ovu avanturističku varijantu misionarskog položaja - na leđima sa stavljanjem nogu preko ramena vašeg partnera. Njegov penis se gravitacijom privlači ženinoj vagini, kažu stručnjaci, a nakon ejakulacije će spermiji mnogo lakše plivati do grlića maternice.

via GIPHY

Obrnuta kaubojka

Ovaj omiljeni ženski položaj „kad smo mi gore“, a u ovom slučaju gledamo u njegove noge, daje nam kontrolu kretanja. A kad kontroliraš akciju, također možeš biti sigurna da si u optimalnom položaju da sperma prođe kroz cerviks. U položaju kad je žena gore, možeš kontrolirati dubinu penetracije kako bi se uvjerila da je grlić maternice uz penis tijekom ejakulacije, objašnjavaju stručnjaci. 

Možda vas zanima 6 vrućih seksualnih položaja - za početnike Rubrika Love&Sex Love&Sex

Tačke

Ako si dovoljno izdržljiva da iskušaš položaj zvan tačke - što podrazumijeva spuštanje na sve četiri dok te partner drži za noge, podiže te ulazi u tebe s leđa - svakako ga iskušaj. To je definitivno atletska pozicija koja će ti, poput psećeg položaja, pružiti izvrsnu dubinu penetracije i pristup sjemenu do vrata maternice, kažu stručnjaci. 

via GIPHY

Bočne škare

Taj položaj, u kojim su oba partnera okrenuta jedan prema drugome te drže prekrižene noge „u škarama“ kako bi se olakšalo prodiranje, čini se vrlo romantičnim za veliki korak u životu para - kad odluče imati dijete, tvrde stručnjaci. To je sjajan način da se povežete i osjetite emocionalno intimno. U tom položaju dolazi do dobre dubine prodiranja, ali se i potiče nastanak romantično-sretnih hormona poput oksitocina. 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0