Love&Sex

6 mitova o klitorisu u koje muškarci (još uvijek?) vjeruju

  • Klitoris je dio ženske anatomije  i jedini je organ u ljudskom tijelu koji služi isključivo za užitak.
  • 70 do 80 posto žena doživljava vrhunac isključivo stimulacijom klitorisa
  • Ovaj sićušni organ užasno je važan za zdravi seksualni život žene

Kako bismo razjasnili neke mitove te eventualno nepoznanice u svezi s klitorisom, za početak želimo – i to osobito muškarcima – dati do znanja gdje se klitoris nalazi i srušiti još poneki mit.  

Mit broj 1: Klitoris je teško pronaći

Dakle, dragi muškarci, ako zamislite vaginu svoje djevojke, klitoris je zapravo unutar nabora stidnih usana. Nalazi se visoko prema vrhu usana, a ako ste ih odvojili kako biste dobro sve vidjeli (što predlažemo, jer znanje je moć!), vjerojatno bi vas podsjetio na manju bradavicu koja je smještena između nabora koža. U definicijama je klitoris erektilno tkivo koje se povećava kada je uzbuđeno, a opskrba krvlju omogućuje mu da neprestano funkcionira, dopuštajući svakome tko ga ima doživljaj višestrukih orgazama. 

Možda vas zanima 5 kućanskih poslova uz ove ćeš trikove obaviti neočekivano brzo Rubrika Life&style Life&style

Mit broj 2: Ne postoji lak način da ga pronađeš

Hm, po nama su dovoljne i ove upute gore. Bolje da se drže njih, od načina na koji je to objasnila Dr. Dawn Michael, psihologinja, stručnjakinja za seks i autorica, moglo bi im se tek sve pobrkati u glavi: “Jedan od načina da objasnim klitoris i muškarcima i ženama jest da pokušate zamisliti da klitoris ima noge i da te unutarnje noge ulaze u vaginu, zavijaju se oko G-točke, a potom zavijaju prema vratu maternice, kaže. "Svaka žena ima jedinstveni klitoris i klitoralnu nogu."

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ahhh, essa imagem... Você reconhece essa estrutura do corpo feminino? Vou te dar algumas dicas: 💃🏽Tem função exclusivamente sexual 👄 Se esconde atrás dos lábios da vulva ⚡️Ricamente inervado: até 8 mil terminações nervosas 👁Tem aproximadamente 15cm 🔥Te fornece uma sensação inexplicável . Ficou fácil demais! Já sabe né? O queridinho das mulheres: CLITÓRIS ❤️ Se você ainda não descobriu onde ele está, vamos lá! Tire a calcinha, e olhe para sua vulva. Mas atenção: você só consegue ver a pontinha dele, todo o resto fica escondido. Temos a nossa vulva, acima a uretra, e o pontinho que enxergamos acima é ele ❤️ Para facilitar: toque. Com calma, toque toda a região íntima. Por ter MUITAS terminações nervosas é bem sensível. . Essa pontinha que conseguimos ver da vulva chamamos de glande do clitóris e a pele que cobre ele é o prepúcio. Essas “pernas” se chamam corpo cavernoso e essa parte que parece ser mais “gordinha” é o bulbo do vestíbulo. Você não precisa saber tudo isso, você só precisa encontrar a pontinha dele. . É o clitóris o responsável pelo ORGASMO FEMININO. Quanto mais função você ter na região, melhor e mais fácil será alcançar o pico de prazer seguido do orgasmo. E essa função se da apenas com FORTALECIMENTO MUSCULAR 💪🏼 Toda nossa região íntima tem músculos (períneo) e precisamos fortalecer para obter benefícios e um deles é levar mais sangue e aumentar a função da região, favorecendo o orgasmo 🤩 . Aproveita que chegou até esse post e olha para sua região íntima, se toque, se conheça. A única pessoa responsável pelo seu prazer é você! E te garanto que se conhecendo fica MUITO mais fácil. . Se cuide ❤️

A post shared by Annyeli Teixeira Nunes (@fisio.anny) on

Mit broj 3: nemoguće je razumjeti sve dijelove...

Nije ni potrebno, neka se samo koncentriraju da ga nađu i poigraju se s njime. Doista ne moraju znati ništa o tome kako je ono što vide i osjete samo vanjski dio klitorisa, a da još postoje i klitoralni lukovi koje se granaju unutra duž vaginalnog otvora i nogu, da su kao i vagina klitorisi različitih veličina... 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Mit broj 4: orgazam je zagarantiran i bez dodirivanja klitorisa

Pojasnimo, dragi muškarci: bez pojma o tome što radiš, nećeš jo pružiti potrebno zadovoljstvo. Klitoris je u osnovi odgovoran za sposobnost žene da dosegne vrhunac. Klitoris je ono što izaziva više od 75% orgazama kod žena što znači da tek vrlo mali postotak žena doživljava orgazme bez stimulacije klitorisa tijekom seksa. A ako misliš da si car u krevetu i da su tvoji gipki pokreti ono za čim tvoja djevojka žudi, onda bi trebao ponovno brzo razmisliti prije nego što te napusti zbog čovjeka koji želi razumjeti njeno tijelo. Zašto? Stručnjaci kažu da je stimulacija klitorisa ono što žene pamte nakon seksa i tako određuju je li njihov partner dobar u krevetu ili razočaranje. Bez obzira na trajanje seksa, veličinu penisa i njezine osjećaje prema muškarcu. A dok su ti ruka i jezik već umorni - s obzirom na to koliko će ti vremena trebati da dovedeš dragu do senzacionalnih erotskih visina, sjeti se da postoji bezbroj načina da se stimulira klitoris... 

Možda vas zanima Kriterij je čudan, ali postoji 6 osobnosti frajera. Koji je tvoj? Rubrika Life&style Life&style

Mit broj 5: Već si stručnjak za klitoris

Kada si se prvi puta seksao u srednjoj školi, možda si se sjećao filmova, komedija ili pornića gdje je žena poludjela čim ju je njen ljubavnik dodirnuo. Premda se to definitivno može dogoditi, vjerojatno nije tako glamurozno, jednostavno ili izvan kontrole kao što si očekivao. Zapravo, do 1998. godine ljudi nisu počeli ozbiljno govoriti o anatomiji klitorisa. Premda možda imaš neke unaprijed stvorene predodžbe, nemojte se previše pouzdati u njih. Tek smo odnedavno otvorene i radimo sve što možemo da svi saznaju što je moguće više o ovom nevjerojatnom organu.

via GIPHY

Mit broj 6: Ne uživaju sve žene u stimulaciji klitorisa

Premda je istina da neke žene možda nemaju iskustva sa stimulacijom klitorisa, također je istina da bi velika većina žena željela pokušati. Zapravo, kada je riječ o ženskoj masturbaciji, većina žena će ili samo stimulirati svoj klitoris ili ga stimulirati dok koriste vibrator u vagini. Drugim riječima: jedini način na koji mogu dobrano postići orgazam jest da se na neki učinkovit način pozabave sa svojim klitorisom. Ako je tvoja djevojka sramežljiva, možda joj neće biti ugodno razgovarati o onome što želi, a na tebi je da joj pokažeš koliko ti je stalo do njezine sreće i zadovoljstva otvarajući raspravu.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0