Love&Sex

5 znakova da stvarno voli seks s tobom

Ništa ljepše nego spavati s partnerom – međutim, vrijedi li to i za njega? Odgovor možeš pronaći u nekim znakovima…

U vezi je seks esencijalan – i baš zbog toga je i izvor nesigurnosti i problema – poput nedostatka zadovoljstva u vezi – tako je pokazalo istraživanje jednog portala iz 2015. godine u kojem je 43 posto (niti svaki drugi ispitanik) od 10.000 ispitanika zadovoljno svojim seksualnim životom. Slična slika pokazala se kod osoba koje su u vezi te u dobi od 30 godina – 53 posto žena reklo je da su zadovoljne seksualnim životom, te 46 posto muškaraca. 

Dakle, nije ni čudo da se stalno postavlja pitanje kako će partner (i mi, naravno!) ostati dugotrajno zadovoljan. Jedna mogućnost da dobijemo odgovor na to jest pogled na njegovo ponašanje. Ako šalje neke od sljedećih znakova, to nije garancija da jednom nećeš morati poraditi na svom seksualnom životu. Ali, postoje dobre šanse da je trenutačno sretan s tobom u krevetu… 

Možda vas zanima Jesam li dobra u krevetu? 7 znakova koji otkrivaju jesi li prosječna ili prava bomba među plahtama Rubrika Love&Sex Love&Sex

1. On inicira seks 

Sjeti se tko je zadnji puta prvi krenuo u akciju. Ti ili on? To je pitanje od krucijalne važnosti za seksualno zadovoljstvo – važnije od općenite učestalosti seksa. Čak i ako svaki dan vodite ljubav, ako jedan od vas nema volje za seksom, rezultat toga je frustracija. Ako pak on ima inicijativu, to pokazuje da je općenito zadovoljan seksom s tobom.  

2. Otvoren je za… SVE!

Eksperimentiranje u krevetu odavno nije više tabu tema. Čak ni u dugogodišnjim vezama. S određenim trajanjem veze i povjerenjem – raste i hrabrost da izrazimo tajne želje – te također i ispunimo partnerove. Ispunjava li on tvoje želje? Jeste li zbog obostranog zanimanja promijenili ustaljenu rutinu? Je li otvoren za eksperimentiranje? Ako na ta pitanja možeš odgovoriti pozitivno, to pokazuje da ima volje isprobati nešto novo s tobom – zato jer voli seks s tobom! 

Možda vas zanima I muškarci glume orgazam – a ovako ćeš znati je li fejkao Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Nema potrebe za razgovorom 

Seks nije tema u vašoj vezi? To je znak da nema potrebe postati tema – jer ste oboje zadovoljni. Ako seks postane česta tema za diskusiju, onda je moguće da je nastupilo nezadovoljstvo. 

4. Mazi se s tobom 

Ne, ne želimo pisati o tome da su hormoni zaslužni za to da se mi žene volimo maziti nakon seksa, a on zaspe k'o klada. Reći ćemo sljedeće: ako čin seksa služi isključivo za zadovoljenje strasti te ne postoji nikakve izmjene nježnosti izvan tog čina, to je znak nedostatka tjelesne blizine i intimnosti. Jesu li za vas i njega poljupci i milovanja dio toga? Onda je kompletna koncept seksualnog čina prožet ljubavlju – a ne tek pukim animalnim traženjem zadovoljstva. 

Možda vas zanima 7 stvari koje on uopće ne primjećuje za vrijeme seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

5. Uzima si puno vremena 

Nažalost, između djece, posla i svakodnevnih izazova ostaje nam tek malo vremena za poštenu ljubavnu igru. A trebala bi biti na vrhu liste prioriteta. Primjerice: muškarce koji svaku subotu navečer radije provedu u birtiji – umjesto da si uzmu vremena za partnericu – očito ih ne ista ne zanima više toliko. A ako netko planira svoje aktivnosti i slobodno vrijeme podredi seksu – postavio je svoje prioritete, odnosno to će napraviti jedino ako voli seks s tobom! 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0