Love&Sex

I muškarci glume orgazam – a ovako ćeš znati je li fejkao

Pogrešno je vjerovanje da samo žene glume orgazam. To rade i muškarci – a nedavno provedeno istraživanje otkrilo je da to rade češće nego što smo mislile

U istraživanju Sveučilišta Quebec à Montreal znanstvenici su željeli dobiti odgovor na pitanje koliko često muškarci glume orgazam. Ispitali su 280 muškaraca u dobi između 18 i 29 godina. Gotovo jedna četvrtina priznala je da su najmanje jednom za vrijeme seksa s partnericom odglumili vrhunac. Razlozi za to su različiti: seks je trajao predugo, više nije mogao zadržati uzbuđenje, izgubio je volju ili je nastupio umor. 

Koliko muškaraca glumi? 

Jesu li ti muškarci iznimka? Vjerojatno nisu. U istraživanju Sveučilišta Kansas iz 2010. godine su znanstvenici ispitali 180 studenata te su došli do rezultata da je oko četvrtina ispitanika barem jednom u životu odglumila orgazam. 

Kako im to, zaboga, uspijeva? 

Muškarci pokušavaju odglumiti svoj orgazam „akustičnim signalima“ – glasnim stenjanjem, teškim i ubrzanim disanjem te snažnim napinjanjem tijela nakon kojega slijedi opuštanje. Osobito ako imaju kondom, ženama je teško ustanoviti je li došlo do izlijevanja sjemena. Brzim skidanjem i bacanjem kondoma muškarac sprječava da žena vidi prevaru. Kod seksa bez kondoma muškarci odglume da brišu penis toaletnim papirom ili ručnikom.   

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Kako možeš saznati je li glumac? 

To možeš napraviti s jednostavnim trikom: nježno ga diraj po njegovom osobito osjetljivom mjestu. Nakon orgazma je muškarac ekstremno osjetljiv na dodire, škakljiv ili se čak i lagano naježi. Ako ne reagira osjetljivo na dodire, moguće je da nije doživio vrhunac. 

Što napraviti ako je glumio? 

To uvijek ovisi o tome u kakvoj si vezi s ljubavnikom. Ako je to bio seks za jednu noć, onda se ne isplati dugo pričati o tome. Međutim, ako ste u dužoj vezi, onda je jako važno saznati zašto je on odglumio orgazam i koliko često to radi. Možda ima neke želje koje bi rado podijelio s tobom ili je u nekom području svog života u velikom stresu. Budi iskrena s partnerom i reci mu da ga razumiješ te da si tu za njega. Tako ćeš vašoj vezi – i seksualnom životu – dati sasvim novi, možda čak i uzbudljiviji smjer. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0