Life&style

Žudiš za kvalitetnim sadržajem? U travnju možeš besplatno uživati u nevjerojatnoj ponudi sa svih strana svijeta

  • U potrazi si za digitalnim sadržajima uz koje bi ti ostanak doma bio što ugodniji?
  • Mnoge institucije diljem svijeta omogućile su besplatnan online sadržaj u raznim područjima, virtualne posjete muzejima, digitalne knjižnicame, kazališne predstave, koncerte klasične glazbe, izvrsne tečajeve...
  • O sjajnim besplatnim sadržajima i prilikama koje su ne propuštaju saznaj nešto više u nastavku

Zahvaljujući inicijativama ustanova diljem svijeta ostanak doma i ne čini nam se baš tako strašan. Mnoga kazališta odlučila su se na povijesni skok u digitalnu sferu, a mi smo dobili priliku vidjeti neke od najljepših priča svjetske kulturne baštine u svojim domovima. NASA se posebno potrudila da pripremi zabavu za cijelu obitelj, a najveće platforme e-knjiga otvorile ti vrata svojih nepreglednih knjižnica. Zvuči dobro, zar ne?

Možda vas zanima Jednima bolje, drugima puuuno gore: 5 parova otkriva kako im je izolacija promijenila seksualni život Rubrika Love&Sex Love&Sex

Evo za kakve ti se sve užitke još pruža prilika: 

Požuri po literaturu u Scribd

Da je pristup informacijama jedna od najvažnijih aktivnosti koje možemo u ovom izvanrednom vremenu raditi kod kuće, prepoznao je Scribd koji svim zainteresiranima otvara svoju biblioteku. Mnogi će ljubitelji čitanja moći besplatno birati među milijunima e-knjiga, audioknjiga, članka, publikacija i mnogih drugih sadržaja čak 30 dana. Računa se kako jedna od najpoznatijih platformi, poznata i kao  ''Netflix za e-knjige i audioknjige'' sadrži preko 60 milijuna dokumenata. Vjerujemo kako u ovoj ogromnoj kolekciji možeš pronaći nešto za sebe. 

Google Arts&Culture

Jedno sunčano popodne mogla bi odvojiti za izlet na Machu Picchu, zar ne? U rekordnom roku na obronke ove turističke atrakcije, ali i mnogih drugih, možeš stići preko Googleovog kulturnog vodiča. Google Arts &Culture platforma omogućuje ti zaista uzbudljiva putovanja iz svoje sobe; od  Sydneyske opere, preko svjetskih muzeja i kazališta do egipatskih piramida ili Stonehengea. Uostalom, daje ti i priliku da svakog dan naučiš nešto novo uz pomoć besplatnog sadržaja kojeg kreiraju stručnjaci s područja kulture. 

''NASA at home'' za razonodu cijele obitelji

One koje intrigiraju svemirska prostranstva sigurno će razveseliti platforma ‘’NASA at home’’ s vrlo bogatim zadržajem. NASA je tako za svoje fanove uspostavila posebnu web lokaciju na kojoj nudi besplatne e-knjige, podcastove, videa, virtualne šetnje pa čak i ideje za projekte koji se mogu napraviti kod kuće. Hoćeš li uskočiti u virtualnu šetnu svemirskim prostranstvima ili svoju sobu pretvoriti u obiteljski eksperimentalni laboratorij, izbor je na tebi. 

Svjetska sveučilišta nude besplatne tečajeve

Kako bi kognitivne sposobnosti ipak ostale na razini, odlično rješenje u izolaciji mogu biti i online tečajevi, posebno kad ih za tebe pripreme prestižna sveučilišta diljem svijeta i to potpuno besplatno. Sveučilišta Wesleyan, Tel Aviv, Virginia i te ostale vrhunske obrazovne ustanove na web lokaciji Class Central pripremili su online tečajeve iz područja kompjuterskih znanosti, poslovanja, društvenih znanosti, osobnog razvoja, umjetnosti i dizajna, povijesti….Znanje možeš obnoviti u gotovo svakom području, ali i usvojiti neku novu vještinu koja ti može pomoći u karijeri. 

Možda vas zanima 10 korona-tema oko kojih se parovi najviše svađaju sad kad su stalno kod kuće Rubrika Life&style Life&style

Inspiriraj se izložbama u dvorcu Versailles

Versailles, rezidencija francuskih kraljeva i jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija u Europi, online posjetiteljima želi dobrodošlicu u razgledavanju raznih izložbi koje su posebno razvijene za sve posjetitelje službene stranice muzeja. Zahvaljujući suradnji stručnjaka, kustosa i Google-a, Francuzi nude odličan kulturni menu koji možeš interaktivno konzumirati iz svog doma. Nekad političko i kulturno središte Europe, Versailles omogućuje uvid u impresivnu zbirku freski, slika, skulptura, gravura. Osim toga, možeš pogledati i modnu izložbu Versaillesa čija tekovine i danas inspiriraju mnoge renomirane dizajnere. 

Glasovite večeri u HNK-u

Ponajbolje opere, baleti i predstave iz HNK-a od 18. ožujka stižu u tvoj dom, a sve zahvaljujući suradnji najveće hrvatske medijske kuće 24sata s HNK-om i Croatia Filmom. 'Tko pjeva zlo ne misli', 'Labuđe jezero' i 'Ero s onog svijeta'  neki su od velikih naslova koje su već na najljepši način zaokupile mnoge poklonike kulturnih sadržaja. Vjerujemo kako će nakon ove odlične inicijative broj zaljubljenika u kazalište još porasti. Predstave možete pratiti na YouTube kanalu iFacebook stranici 24sata

Uskoči u vremeplov kultnog Ateljea 212

Atelje 212 želi da svi ostanu kod kuće pa je odlučio utorkom, četvrtkom i subotom u terminima od 20 sati prikazivati snimke predstava. Poznato beogradsko kazalište, koje je svoju reputaciju gradilo od 1956. s naglaskom na avangardne sadržaje, tako mlađoj publici daje priliku za upoznavanje s nekim od najrenomiranijih predstava. Dok će neke predstave omogućiti putovanje i u daleku 1972. godinu, repertoar podrazumijeva i mlađa kazališna ostvarenja koja je nahvalila i kritika i struka.

Sredi se za Metropolitan operu

Nedostaju ti izlasci za koje pomno biraš odjeću i nanosiš najdraži ruž? Slobodno odvoji jednu večer za najsvečaniju toaletu i udobno se smjeti u prvi red ispred svog monitora  i uživaj u najljepšim operama koje izvode prestižni svjetski tenori, baritoni…U ovom izvanrednom vremenu, Metropolitan opera u New Yorku svaki dan prikazuje drugu operu iz bogatog 14- godišnjeg repertoara. Za ovu priliku osiguraj si i čašu vina te dopusti da te očaravajući ambijent jedne od najpoznatijih i najprestižnijih opernih kuća nakratko odvede u neki sasvim drugi svijet

Pozovi Berlinsku filharmoniju u svoju sobu

Zašto Berlinsku filharmoniju ne bi pozvala u svoju sobu? U sjajnim koncertima klasične glazbe možeš uživati preko televizora, računala, tableta ili pametnog telefona. Stotine videozapisa visoke razlučivosti i odlične kvalitete zvuka možeš pronaći u bogatoj arhivi koja omogućuje i besplatan pristup dokumentarnim filmovima, intervjuima i obrazovnom programu. Zaviriti možeš i u digitalnu koncertnu dvoranu bez ikakvih obveza. Zaista jedinstveno glazbeno iskustvo, zar ne?

Ruski Boljšoj teatar piše povijest

Epidemija koronavirusa zapravo je potaknula slavni Boljšoj teatar na povijesni trenutak – skok u digitalnu sferu. Zbirka najljepših baleta i opera pod nazivom ‘’Golden Collection’’ prikazivat će se na službenom YouTube kanalu Boljšoj teatra. Jedno od najimpresivnijih kulturnih zdanja na svijetu smatra kako će na ovaj način ostati u kontaktu sa svojom publikom i nakon zatvaranja vrata kazališta zbog epidemije. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0