Life&style

Znaš li zašto je dobro držati spužvu u hladnjaku? Za ovaj kućanski trik doista znaju samo rijetki

  • Tko bi pomislio za što je sve spužva dobra!
  • Svima nam je poznato sljedeće: kupimo svježe pakiranje jabuka ili glavicu salate i vrlo brzo sve izgleda tužno i uvelo – premda smo ih držali u hladnjaku
  • Na sreću, postoji trik s kojim će tvoje voće i povrće puno duže ostati lijepo i svježe!

Većina sorti voća i povrća najbolje se čuva u hladnjaku. Međutim, tamo često gubi svoj pravi okus i teksturu. Međutim, to se sada može promijeniti. Jednostavno stavi spužvu na donju stranu ladice u hladnjaku. Za to koristi nekoliko spužvi koje ćeš posložiti jednu do druge.

Vlaga

Rezultat je sljedeći: vlagu, koju inače sakuplja voće i povrće, sada upijaju spužve. Tako voće i povrće ostane puno duže svježe i hrskavo! Ovo je još jedan od trikova koji je nevjerojatno jednostavan– ali tko bi ga se sjetio?!

via GIPHY

Inače, postoje mala pravila na koja treba obratiti pažnju kod slaganja namirnica u hladnjak. Naime, svaka namirnica ima svoje savršeno mjesto u hladnjaku. Razlog tome su različite temperaturne zone koje postoje u hladnjaku te su predodređene za određene namirnice – koje će tada duže ostati svježe ili će duže zadržati okus. I to nije sve: samo pravilno slaganje namirnica može uštedjeti energiju. Ako te zanima kako se točno slažu namirnice u hladnjak, pogledaj OVDJE.

Možda vas zanima Hladnjak ili smočnica? Znamo gdje trebaš čuvati umake i namaze kako bi trajali što dulje Rubrika Life&style Life&style

Pogledaj video: Znaš li zašto si genijalna?

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    haha interesantno.probam pa vidim