Life&style

Znaš li koja su prava zanimanja naših reprezentativaca?

Nezamislivo je, znamo, no što bi bilo da naši dečki nisu ostvarili velike nogometne karijere? Neki od naših nogometaša možda bi nas posluživali u restoranu - i uopće se ne bismo bunile!

Svi ih znamo kao uspješne nogometaše sa zavidnim sportskim karijerama, ali malo tko zna što su naši reprezentativci zapravo po zanimanju. Odlučile smo istražiti čime bi se možda bavili da im nogometne karijere nisu krenule uzlaznom putanjom. Gotovo svi su se u potpunosti fokusirali na ono u čemu su najbolji - nogomet, a obrazovanje su stavili u drugi plan. Neki su čak pokušali uskladiti fakultetske obveze s nogometnim, ali se to pokazalo gotovo nemogućim. No, to ni malo ne čudi budući da njihov posao podrazumijeva potpunu posvećenost i spremnost. 

U nastavku donosimo koje su škole završili naši nogometaši:

Gimnazija

 | Autor: Miss7/Instagram/Facebook Miss7/Instagram/Facebook Marko Pjaca, Milan Badelj, Tin Jedvaj, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić

Marko Pjaca i Tin Jedvaj završili su Športsku gimnaziju, dok je njihov suigrač Andrej Kramarić završio matematičku gimnaziju u Zagrebu, točnije MIOC. Kramarić je nakon gimnazije upisao Ekonomski fakultet u Zagrebu, ali je nakon prve godine zbog nogometnih obveza odlučio zamrznuti studij. Mateo Kovačić i Milan Badelj su, pak, završili privatnu gimnaziju

Možda vas zanima Iz ženske perspektive: prva postava Svjetskog nogometnog prvenstva Rubrika Stars Stars

Ekonomsko - birotehnička škola

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Ivan Strinić

Splićanin Ivan Strinić završio je Ekonomsko-birotehničku školu u svom rodnom gradu. Nakon toga odlučio se u potpunosti posvetiti samo nogometnoj karijeri. 

Građevinska škola

 | Autor: Instagram Instagram Ivan Rakitić

Ivan Rakitić započeo je srednjoškolsko obrazovanje u Građevinskoj školi, ali sa samo 15 godina ju je napustio. Shvatio je kako neće moći uskladiti treninge i nastava, a kako je bio veoma siguran u svoj nogometni uspjeh, prevagnuli su treninzi i nogometna karijera. Roditelji su ga podržali u toj odluci. 

Prometna škola

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Šime Vrsaljko

Poznato je samo da je 26-godišnji Riječanin Šime Vrsaljko završio Prometnu školu

Tehnička škola 

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Duje Ćaleta-Car

Šibenčanin Duje Ćaleta-Car upisao je Tehničku školu u Šibeniku, ali nakon dva razreda odlučio ju je napustiti. Razlog? Nogometne obveze, naravno! Točnije, preseljenje u austrijski Salzburg.  

Trgovačka škola

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Josip Pivarić

Zamisli da dođeš u trgovinu i zatekneš Josipa Pivarića kako radi kao komercijalist! Prema njegovoj srednjoškolskoj diplomi to ne bi bilo ni malo čudno s obzirom na to da je završio baš taj smjer u Srednjoj trgovačkoj školi. Nakon srednje škole, Pivarić je upisao i Kineziološki fakultet, no nije poznato je li ga završio. 

Možda vas zanima Druga strana medalje: teške sudbine slavnih nogometaša Rubrika Stars Stars

(Industrijsko)-obrtnička škola

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Mario Mandžukić i Dejan Lovren

Umjesto u dresu, Marija Mandžukića i Dejana Lovrena mogle smo gledati u radnim odijelima - samo da su se zaposlili u struci! Mandžukića bismo tako mogle pozvati kada odlučimo promijeniti keramičke pločice, budući da je završio srednju školu za keramičara-oblagača, a Lovren bi zasukao rukave kada su u pitanju elektroinstalacije jer je završio srednju školu upravo za elektroinstalatera. Premda bismo ih voljele vidjeti i u "radnom" izdanju, bit ćemo iskrene - draži su nam u dresovima naše reprezentacije!

Ugostiteljska škola

 | Autor: Instagram Instagram Vedran Ćorluka i Luka Modrić

Dva najiskusnija hrvatska nogometna reprezentativca dijele i jednako zanimanje prema srednjoj školi. Vedran Ćorluka i Luka Modrić završili su Srednju ugostiteljsku školu i tako stekli zanimanje konobara. Pokušaj samo zamisliti da te ova dva nogometna veterana poslužuju u kafiću ili u restoranu. Nama je glava već u oblacima!

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0