Life&style

Znaš li čemu zapravo služi zaštitni čep na boci ulja? Poslije ovoga ga više nikada nećeš baciti u smeće!

  • Zahvaljujući TikToku jedan obični zaštitni plastični čep za ulje možete ti uvelike promijeniti iskustvo u kuhinji
  • Jedna korisnica pokazala je što se dogodi kada zaštitni čep na boci ulja okreneš naopako i postaviš ga nazad na otvor boce
  • Priznajemo, za ovu namjenu nismo uopće znale, a isprobat ćemo je čim budemo otvarale iduću bocu ulja

Među najgledanijim videima na internetu sigurno su mali kuhinjski trikovi koji nam mogu olakšati život. TikTok mreža puna je tako virtualnih pomagača koji nas ponekad uspiju iznenaditi tako jednostavnim trikovima koji su nam cijelo vrijeme bili ispred nosa. Jedan takav pokazala je hrvatska korisnica @saravlahvurusic koja je otkrila čemu zapravo služi zaštitni čep na boci ulja koji obično svi bacimo u smeće nakon što bocu otvorimo. 

Možda vas zanima Viralni video hrvatskog TikTokera uči nas kako staviti osvježivač u wc školjku. Radili smo to krivo... Rubrika Life&style Life&style

‘’25 godina nisam znala da ovo, a vi, koliko ste imali godina kada ste saznali za što služi zaštitni čep?’’, nasipala je Sara u svome videu. 

Umjesto da ga odloži u reciklažu, zaštitni plastični čep s dijelom za povlačenje Sara je okrenula te ga tako 'naopako’ ponovo postavila na bocu. Čemu to služi, pitaš se?

Korisnica je zatim pokazala kako tako postavljen čep smanjuje i kontrolira mlaz ulja prilikom izlijevanja boce za doziranje. Genijalno!

@saravlahvurusic

#duet? #fyp

♬ Oh No - Kreepa

Da su tek sada saznali za ovaj trik, komentiralo je mnoštvo na Sarinom TikTok profilu.

’38 godina. Jučer sam to vidjela prvi put, moram probati’’, ‘’42 godine. Bruka jedna, ja to svaki put bacam’’, ‘’Mislim, bilo je krajnje vrijeme da saznam. 36 godina’’, ‘’Eto, 54 godine mi je trebalo’’, ‘’Ahaha, svaka čast za inovaciju’’, ‘’Hvala na lekciji, isprobat ću’’, TikTokerici je pristiglo mnoštvo odgovora. 

Možda vas zanima Trik sa staklenkom maslaca od kikirikija zaludio internet - funkcionira i sa Nutellom i Lino Ladom! Rubrika Life&style Life&style

Ovaj trik sigurno će znati cijeniti mnoge zaljubljenice u kuhanje koje su vjerojatno za preciznije izlijevanje ulja do sada postavljale svoje prste na otvor boce. Umjesto da zamastimo naše ruke, začiniti salate primjerice, možemo tako lako. Izvrsno, sljedeći put sigurno nećemo baciti plastični zaštitni čep u za to predviđeno smeće!

Photo: TikTok/@w_e_s_t_m_a_n

Komentari 0