Life&style

Znamo 5 slatkih razloga zašto bi trebalo pod hitno posjetiti Beograd

  • Beograd je već  vrlo zanimljiva destinacija iz više razloga
  • Voliš li slatko, znaj da su jedan od njih svakako neodoljive slastičarnice
  • Izdvojile smo ih čak pet koje su nas ostavile bez daha

Beograd se ponovno našao na našoj 'travel' listi želja, no ovoga puta iz slatkih razloga. Beogradska gastronomska scena bogata je različitim slastičarnicama koje imaju primamljivu ponudu različitih. Neke od njih posebno su nam "ukrale" pažnju pa smo ih izdvojile u nastavku: 

Možda vas zanima Je li stvarno teško raditi s prijateljicom? Rubrika Život Život

Ferdinand knedle

Lokacija: Zorana Đinđića 12b (8 - 22 sata), Cara Lazara 19 (10 - 23 sata), Gavrila Principa 58 (9 - 22 sata)

Domaće knedle, poput bakinih domaćih, mogu se kušati u ovoj neodoljivoj beogradskoj slastičarnici. Ferdinand knedle napravljene su po tradicionalnoj recepturi, ali ono što ih čini posebnima i drugačijima su raznovrsna i maštovita punjenja. Dolaze u svim mogućim kombinacijama i obogaćene su različitim dodacima - jagodama, bijelom čokoladom, Nutellom, pistacijama, orasima, lješnjacima, malinama, višnjama, tamnom čokoladom, jabukama, zobenim pahuljicama... Osim toga, imaju i slane knedle punjene pršutom, sirom, gljivama, brokulom i tako dalje. Izgledaju savršeno, a vjerujemo da im je i okus takav!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ferdinand knedle (@ferdinandknedle) on

DOLCE By Tintolino Family

Lokacija: Krunska 84 (8 - 23 sata)

U srcu Vračara smjestila se slastičarnica koja istovremeno odiše tradicijom i modernim duhom. Otvorena je 2008. godine, a do danas nastavlja svoju tradiciju izrađivanja jedinstvenih torti i kolača visoke kvalitete. Osim što su pravi raj za oči, njihovi kolači slove za jedne od najfinijih u Beogradu, a i šire. Osim toga, interijer lokala jako je lijepo uređen i upravo ga to čini jednom od poželjnijih lokacija brojnih Instagram influencerica, ali i celebova. Osim kolača i torti, u ponudi imaju još talijanske sladolede, cake popse, praline i sitne kolače. Ono po čemu su jedinstveni svakako je vizualna prezentacija slastica
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DOLCE By Tintolino Family (@dolcetintolino) on

 

Slatkoteka

Lokacija: Višnjićeva 5 (7:30 - 22 sata)

Ako si ljubiteljica krafni, sigurne smo da ćeš se poželjeti teleportirati u ovu preslatku radnju. Slatkoteka je specijalizirana prodavaonica ručno rađenih krafni prema tajnom receptu. U ovoj neodoljivoj radnji čekaju te Nutelofna, Krofnaela, Bademina, Kinder krofna i još na desetke drugih različitih vrsta krafni. Iako je recept za tijesto tajan, preljevi i punjenja plod su mašte proizvođača, ali i kupaca koji svojih prijedlozima i idejama mogu obogatiti ponudu. Uz ove krafne preporučuje se piti mlijeko jer ističu da je to idealna kombinacija. Nadamo se da ćemo ih čim prije probati!

Možda vas zanima Pronašli smo recept koji izaziva nostalgiju: torta s plazma keksom i čokoladom Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Slatkoteka® 🍩 (@slatkoteka) on

Home Made Company

Lokacija: Bulevar vojvode Mišića 17 (7 - 16 sati)

Home Made Company je mala tvornica čokolade, kolača, torti i drugih slatkih proizvoda. Više od 20 slastičara i dekoratera svaki dan priprema vrhunske slastice u želji da svoja znanja i vještine pretoče u nezaboravne slatke zalogaje. U izradi svojih proizvoda ujedinili su nove tehnologije, tradiciju i provjerene okuse prikupljene diljem svijeta. Njihovi proizvodi dostupni su kupcima u sklopu Coffe Room caffe slastičarnica. Ova mala tvornica radi i torte i različite slastice prema narudžbi za vjenčanja, rođendane i brojne druge proslave i događaje. Ponuda okusa jako je bogata i raznovrsna, a izgled slastica prepušten je neograničenoj mašti njihovih dekoratera. 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home Made Company (@homemadecompany) on

Mandarina Cake Shop

Lokacija: Gračanička 16 (10 - 22 sata)

Na ovoj lokaciji možeš pronaći vrlo kreativne, ali i ukusne kolače i torte napravljene od visoko kvalitetnih sastojaka i od kvalitetne belgijske čokolade. Sastojci su pažljivo birani, a svaki proizvod (čak i najsitniji detalj) ručno je napravljen. Sami izrađuju kore za lisnato tijesto, sve kreme i punjenja. Njihove su slastice vizualno veoma privlačne i primamljive, a mnogi njihovi kupci za ove kolače kažu kako priređuju nezaboravan doživljaj svim čulima. Ponuda kolača mijenja se prema godišnjim dobima ovisno o sezonskim sastojcima. 

Možda vas zanima Mljac! Recept za čokoladni kolač s napolitankama koji će te stajati manje od 20 kuna Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mandarina Cake Shop (@mandarinacakeshop) on

Photo: Miss7/Instagram/Facebook

Komentari 0