Life&style

Životne lekcije kojima su nas naučile TV serije

Zasigurno si se i ti barem jednom u životu ulovila kako citiraš svoj omiljeni lik iz neke serije

Sate smo proveli ispred malih ekrana prateći odlične scenarije, karaktere, dijaloge i naravno da su nam ti ''naši'' likovi okupirali srca i umove. Nisi jedina ako se s vremena na vrijeme poistovjećuješ s omiljenim TV likovima, prepoznaješ se u situacijama u koje upadaju, citiraš njihove mudrosti i duhovitosti. Pojedine serije doista su nas naučile nekim bitnim životnim lekcijama o ljubavi, obitelji, prijateljima, novcu...  Namjerno ili ne, dosta toga smo i doista primjenili u životu. 

Prijatelji: ne moramo biti isti da bismo bili prijatelji

Kad je riječ o serijama koje su nam dale životne lekcije ne smijemo zaboraviti popularne Prijatelje.  Šestero prijatelja nas je naučilo kako su prijatelji obitelj koju sami biramo! Kao što smo imali prilike vidjeti i u njihovom slučaju, pravi prijatelji će uvijek biti uz tebe. Obiteljski problemi, prijateljski odnosi ili financijske krize -  što god bilo pravi prijatelj će biti uz tebe i nasmijati te. I da, najrazličitiji ljudi, s kojima nemamo puno zajedničkog mogu nam biti dobri prijatelji, i prizemni ženskar jao Joey i Phoebe s glavom u oblacima i opsesivno-kompulzivna štreberica Monica.
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Simpsoni: i najgore obitelji su - obitelji

Simpsoni su nas osvojili kao najdugovječnija animirana TV serija - prikazuje se već 27 godina. Iako nas je naučila mnogim lekcijama, najvažnija je ona koja ima veze s obitelji. Naučila nas je da se braća i sestre mogu puno svađati, ali ipak na kraju dana će oni uvijek biti uz tebe. Osim toga, sjećamo se i Homerove mudre izjave kako se moramo žrtvovati za svoje najmilije i da su oni toga vrijedni. Čak i ako si lijen, proždrljiv, sebičan i priglup, na kraju ipak shvatiš što su prave vrijednosti.
 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver
 

Možda vas zanima Ove TV serije imaju super snažne ženske likove! Rubrika Life&style Life&style
 

Kako sam upoznao vašu majku: postoje neslomljive veze i sve ostale

Ova serija nas je između ostalog osvojila i međusobnim vezama likova. Neke od tih kombincija smo voljeli, a neke ne. Posebno nam je draga bila veza Lily i Marshalla koja nas je pratila cijelo vrijeme. Na primjeru njihove veze smo vidjeli kako je dobro ponekad staviti ego sa strane i da je ljubav koju osjećaš prema drugoj osobi važnija od pobjedničkog argumenta. Najbitnije da je kompromis u vezi jako bitan.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Teorija velikog praska: i nerdovi su ljudi i to puno pametniji od nas

Teorija velikog praska, serija o 4 štrebera nas nasmijava, ali nas je i naučila nešto važno. Znanje je bitno. Gledateljima je poslana snažna, ali lijepa poruka kako pamet (uz smiješne prepreke) nadilazi fizički aspekt, spretnost, coolerski stav...  Čak i kad pronađeš nekoga tko je zgodan na prvu, ako ''nema mozak''  ta ljepota ne znači ništa. Nije ljepota ono što će nas zadržati s nekim. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Možda vas zanima Nove serije koje bi te itekako mogle oduševiti Rubrika Life&style Life&style

Suits: nema predaje. Nikad

Vrlo popularna serija koja je utjecala na mnoge isto tako nam je i donijela puno mudrih savjeta. Možda i najbolja lekcija je da nikad ne odustanemo jer uvijek ima načina. Neki slučajevi iz serije se ne razlikuju puno od nekih iz naših života, pa ako smo u nedoumici uvijek se možemo sjetiti što bi naši omiljeni likovi učinili. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Igra prijestolja: budi ponosna!

Ovo je možda serija o kojoj se najviše priča ili se pričalo. Naravno da nam je i ova ultrapopularna serija donijela velike životne mudrosti. Nije lako izabrati samo jedan citat, ali smo ipak morali izdvojiti možda najvažniji životni. Nikad ne dopusti nekome da se zbog njega osjećaš manje vrijednim. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Kuća od karata: prave vrijednosti možda nisu ono što na prvu misliš

Kuća od karata je jedna od najpopularnijih serija čija je tema politika. Na prvi pogled je riječ o moći, novcu, seksu, zavisti i bespoštednoj utrci u karijeri. No, kad malo uđeš u nju, shvatiš da su sve stvari za koje se glavni likovi bore - pogrešne. Sve je laž, a novac i moć su samo prividno najvažniji. Izabrati novac i moć je pogreška koju će gotovo svatko napraviti ima li priliku.  No dobar dio nas (ako je sreće) kasnije u životu shvatit će da je to bilo krivo. 

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Photo:

Komentari 0