Life&style

Život u izoliranoj prirodi i pogled na okolne otoke, glamping koji nudi Tresorka na Lošinju nam se stvarno svidio

  • Tresorka na Lošinju nudi lijepe i sjajno opremljene šatore i kućice, no ipak se izdvaja od drugih glamping kampova i lokacija
  • Tresorka doista nudi bijeg od civilizacije, mir i netaknutu prirodu - smještena je na nenaseljenom dijelu Lošinja; usred maslinika, šume i ovaca koje ovdje lutaju
  •  Visoko iznad mora ima prekrasan pogled, a spuštanje do plaže može se shvatiti kao aktivan odmor - ali zaljubljenici u prirodu ionako vole pješačenje, zar ne?
  • Pročitaj također: Glamping je otišao na novu razinu, pretvorio se u bubbling. Predivno!

Glamping je već godinama vrlo popularan način provođenja godišnjeg odmora, a popularnost ovoj vrsti smještaja raste sve i više. Na granici (ili preko nje, na boljoj polovici) onoga što je nekad značilo spavanje pod šatorom uz logorsku vatru i današnjeg luksuza koji se nudi u kampovima. 

Glamping osim specifičnog smještaja nudi povezivanje s prirodom te mir i odmicanje od gužve. A ako se doista, ali doista želite odmaknuti od civilizacije i osamiti, dobro smo mjesto pronašli na Lošinju... Ovaj otok, inače pun kampova, i to vrlo lijepih, nudi u njima različite koncepte, ali na ovakvoj osami, usred divlje prirode i s pogledom vrijednim milijun dolara, kako se kaže, čini se da je samo jedan.

 | Autor: booking.com booking.com

Tresorku smo pronašli blizu Velog Lošinja, mada je i to "blizu" zapravo upitno - do ovog kampa vodi cestica na vrhu otoka oko koje su samo ovce i maslinici, a u mjesto po kruh i mlijeko ne možete skoknuti samo tako. Bit će to dobar pješački trening. Naravno, po lijepo prirodi. I puno zdravije nego autom. 

 | Autor: booking.com booking.com

 | Autor: booking.com booking.com

Tresorka nije kamp u punom smisli riječi, s recepcijom, zajedničkim tuševima i restoranu. Prije je to organizirana kamping lokacija - akto to možemo tako reći... Nudi dvije vrste smještaja, u glamping šatorima i u mobilnim kućicama, a ono što je netipično jest da je na brdu, more nije pri ruci, ali zato je pogled veličanstven. Nekima će daljina plaže zasmetati, nekima nimalo. I do plaža, i to divljih, daleko od obližnjeg mjesta, Velog Lošinja, se može spustiti kamenim putem. Najbliža destinacija za kupanje je uvala Javorna.

 | Autor: booking.com booking.com  | Autor: booking.com booking.com  | Autor: booking.com booking.com

Mislim da će se svi "ljudi od prirode" zaljubiti u ovo mjesto. Naravno, tko se zaželi civilizacije i vreve može potegnuti (ipak autom!) do 8 km udaljenog Malog Lošinja pa posjetiti Muzej Apoksiomena ili se zabaviti u Aquaparku u Čikatu. A dobra ideja je i izlet na otok Ilovik jer relativno blizu kampa je mjesto s kojeg kleće taksi brodiž na ovaj Otok Cvijeća, kako ga nazivaju.

Kućice i šatori nude smještaj za dvije, četiri, šest... osoba, svi imaju terasu (s pogledom na more i okolne otoke), vanjski tuš, postoji mjesto za roštiljanje, da ne nabrajamo i one bazične stvari poput wi-fija, televizora i slično. I važno je napomenuti da su sve kućice i šatori na popriličnoj udaljenosti jedni od drugih tako da je privatnost zagarantirana.

 | Autor: booking.com booking.com  | Autor: booking.com booking.com

Ovo je mjesto na booking.com ocijenjeno ocjenom 9,2, a komentari gostiju su pozitivni i najčešće slični. Govore o prekrasnom pogledu, prirodi, miru...

"Što reći o ovoj apsolutnoj ljepoti, dala bih joj 11 od 10 zvjezdica. Ovo je IDEALNO mjesto ako se želite odvojiti, pobjeći od buke i ludnice grada. Pogledi su apsolutno nevjerojatni, šatori pružaju maksimalnu udobnost, imate sve što vam je potrebno. Ovo je zaista doživljaj i ako želite danima samo buljiti u more i uživati ​​u zvukovima prirode."

 | Autor: booking.com booking.com  | Autor: booking.com booking.com

Ili: "Položaj i pogled su fantastični. Ovdje se stvarno možete opustiti, gledati brodove kako plove danju i gledati zvijezde noću (bez svjetlosnog zagađenja - čak možete vidjeti i mliječni put). Glamping šatori imaju sve što vam je potrebno. Ovo je bilo naše prvo glamping iskustvo i neće biti posljednje."

Pa, eto... Mi se možemo zamisliti na ovakvom mjestu ovo ljeto. A ti?

Možda vas zanima Ovaj glamping u Istri čini nam se kao savršeno mjesto za romantično putovanje Rubrika Life&style Life&style
Photo: booking.com

Komentari 0