Life&style

Žene su i službeno bolji vozači od muškaraca - nova istraživanja potvrdila!

Znaš ono kad se frajeri stalno hvale koliko bolje voze od nas žena? E, pa ne više - imamo dokaze!

Godinama su šovinisti uživali kritizirajući žene na račun njihove vožnje. Štoviše, ženski spol slovi za "onaj koji lošije vozi", ali čini se da slijede promjene kakvima se muškarci sigurno nisu nadali! Novo istraživanje je potvrdilo upravo suprotno - da, drage naše, žene su ipak bolje vozačice!

Možda vas zanima Istraživanje je dokazalo: žene su sve jače, a muškarci sve slabiji Rubrika Life&style Life&style

Britanski istraživači napravili su veliku studiji na zadanu temu, a u obzir su uzeli podatke o osiguranju, stopu počinjenih prometnih prekršaja i kaznenih djela te statistike iz autoškola. Sve kako bi otkrili koji spol bolje vozi, a žene su vodeće u gotovo svakom promatranom području. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lydia (@lydiaemillen)

Prema podacima istraživanja, ženama treba nešto dulje da savladaju vještine vožnje auta (čitaj: češće padaju na ispitima u autoškoli!), ali zato imaju osjetno manji broj počinjenih prometnih prekršaja i nesreća te imaju manje troškove, odnosno potrebe za pokrićima osiguravajućih kuća. Također, istraživanje je pokazalo da muškarci puno češće čine i one manje prometne prekršaje poput grebanja auta, krivog parkiranja i prebrze vožnje. U 2017. godini ispitano je oko 585 tisuća vozača u Velikoj Britaniji, a otkriveno je kako muškarci čine čak 79 posto svih vozača koji imaju zabilježenu neku vrstu prekršaja! Oprosti, ali nama se čini da je to prilično velika razlika... 

Možda vas zanima "Neka on prvo govori, sigurno ima važnije stvari na umu od vas"... Priručnik za supruge iz bivše Jugoslavije je tragikomičan Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brita Bobetić (@brita0507)

Napokooon! Imamo odlične argumente i odgovore na glupe muške komentare vezane za našu vožnju...

Photo: instagram @janko_popovic_volaric
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • listovača

    Živim u ZG pa idemo malo o tim bajnim vozačicama.Pješački prijelaz za njih ne postoji,uverio se nekoliko desetaka puta,imaju mobitel da bi koristile u autu,kod prestrojavanja za njih ne postoji drugi auto,parkiranje traje i po 5 minuta.Imam zgodan detalj ispred ... prikaži još!
  • robi

    Uranili ste. Nije još 1.travnja.
  • danny

    Cast uzuzetcima, ima zena koje znaju voziti, no oni koji su izmislili aute su mislili na zene kad su ih stvarali....zato su stavili suvozacevo mjest :)