Life&style

Žena je očekivala da će joj roditelji platiti vjenčanje, ali oni kažu da to ne mogu priuštiti. Sad se ljuti na njih

  • Ovoj mladenki roditelji su obećali da će platiti njeno vjenčanje, kao što su napravili i za njenu sestru
  • No, predomislili su se kad su vidjeli koliki je iznos cjelokupnog vjenčanja
  • Razočarana zbog odluke svojih roditelja, mišljenje o tome tko je u krivu u ovoj situaciji, mlada je potražila na Redditu

Žena se okrenula korisnicima Reddita kako bi saznala je li ona u krivu što je očekivala od svojih roditelja da plate sve za njeno vjenčanje, kao što su to učinili za njenu sestru.

Na Redditu je u objavi potražila savjet i objasnila: “Sjećam se još od osnovne škole kako se moj tata šalio s prijateljima o tome kad će moći u mirovinu jer mora štedjeti za vjenčanja svoje dvije kćeri.”

“Pokušala sam s njima razgovarati o budžetu dok smo zajedno bili na odmoru i rekli su da će platiti moje vjenčanje. Upitala sam ih koji mi je budžet, na što su odgovorili da ćemo o tome razgovarati kad dođe vrijeme.”

Zatim je objasnila kako su njeni roditelji već platiti fakultetske troškove njene sestre koje nije pokrila školarina, kao i njeno cijelo vjenčanje.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

No, ona sama nije pohađala fakultet pa joj njeni roditelji nisu nikad dali ušteđevinu koju su uštedjeli za njen fakultet. “Moja sestra se udala prije više od sedam godina, doslovno nekoliko dana nakon što je diplomirala u ruralnom području nedaleko od grada gdje žive naši roditelji, jer je obitelj njenog supruga od tamo pa su i oni odlučili tamo imati vjenčanje, a onda i živjeti.”

Objasnila je i kako su se od tad njeni roditelji umirovili, a ona se preselila u grad udaljen 5 sati od njih. Sad je zaručena i računala je na to da će njeni roditelji platiti za vjenčanje u gradu u kojem živi. Međutim, njeni roditelji rekli su kako mogu platiti samo jednak iznos kao i za vjenčanje njene sestre.

Prema njenim navodima, prosječna cijena za vjenčanje u saveznoj državi u kojoj živi je više nego duplo od onoga što su njeni roditelji platili za vjenčanje njene sestre. Njeni roditelji ponudili su platiti za njeno vjenčanje jednak iznos kao i za njenu sestru, no ona osjeća kao da njenu sestru roditelji favoriziraju.

Možda vas zanima "Jesam li u krivu što sam sa svog vjenčanja izbacila muževog prijatelja jer je doveo – četvero djece?" Rubrika Life&style Life&style

„Moji roditelji si definitivno mogu priuštiti da plate i doprinesu više. Svake godine idu na skupa ljetovanja – krstarenja, izlete i u zabavne parkove po 10 dana."

Rekla je da je njena sestra imala „plaćene sve troškove do 22. godine, dok sam ja samostalna od svoje 18. jer sam odabrala drugačiji put u životu.“

„Ja sam odlučila da se ove godine, s 29 godina, udam za čovjeka iz više klase, umjesto da se 2015. s 22 godine udam za muškarca iz srednje klase“, napisala je. Nakon rasprave, njeni roditelji povisili su iznos kojim će sudjelovati u plaćanju, no ona i njen zaručnik svejedno će morati platiti 10 tisuća dolara.

Na kraju svoje ispovijesti, upitala je Redditovce: „Jesam li se***a jer sam još uvijek ogorčena kad pogledam svoj budžet za vjenčanje jer osjećam da je to favoritizam?“

U komentarima, brojni su korisnici Reddita potvrdno odgovorili na njeno pitanje i rekli joj da je ona u krivu jer je tražila više novaca.
U prvom komentaru ispod njene objave, jedan joj je korisnik Reddita napisao: “Ti si se***a. Očito je tvoja sestra bila zrelija u 2015., nego što si ti u 2022. i čini se kao da osuđuješ sestrinog muža koji je iz radničke klase, dok si na svojeg partnera iz više klase ponosna, iako si ne može priuštiti plaćanje vlastitog vjenčanja.”

 | Autor: Unsplash/Getúlio Moraes Unsplash/Getúlio Moraes

U jednom od komentara je pisalo: “Nikad ne bih mogla opravadati trošenje tolike količine novca samo na party i ne bih se osjećala ugodno kad bih uzela toliko novaca od svojih roditelja i u slučaju da si oni to mogu priuštiti i ponudili su mi to.”

No, neki su mišljenja da su svi krivi u ovoj situaciji. “Bliži sam mišljenju da su svi ovdje učinili nešto krivo. Roditelji su uporno govorili da će platiti cijelo vjenčanje. Mislim da nije u redu što su rekli da će platiti za sve, a zatim se predomislili i rekli da će platiti jednako kao i za njenu sestru.”

“No, svejedno je suludo tražiti od nekoga da plati dodatnih 10 tisuća dolara kad će ti već pokloniti 25 tisuća. Ako si ona i njen zaručnik ne mogu priuštiti da plate tih 10 tisuća za svoje vjenčanje, neka ga odgode i počnu štedjeti ili neka srežu budžet za tih 10 tisuća dolara. Njeni roditelji jako su velikodušni što će joj dati toliko svotu novaca da plati svoje vječanje.”

Možda vas zanima Majka kćeri ukrala vjenčanicu jer je "ukleta", kćer ju izbacila van: "Više nisi dobrodošla u mojoj kući" Rubrika Life&style Life&style

 

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0